23 augustus

Door Ferry Carlier - A long time ago

van Fort Fraser naar McBride

Daar zitten we dan. Op de campground Beavercreek in McBride langs Highway 16 op weg naar Jasper. Jasper? Dat zat toch niet in de planning? Nee. Maar de planning hebben we bijgesteld. Dat zit zo.

Van Fort Fraser rij je eerst naar Prince George en van daar kies je voor de 97 naar het zuiden of voor de 16 naar het zuidoosten. Het plan was om via de 97 naar Wells Gray te rijden. Maar via Highway 16 is dat nauwelijks om. En ja. Als je via de 16 gaat, is Jasper nog maar 100 km oostelijk. Dus morgen gaan we toch de Rocky Mountains in.

Vanmorgen op ons gemak de camper gereed gemaakt voor vertrek en op weg. Binnen een kwartier stonder we stil in de file. Een paar honderd meter verderop stond er een personenauto in de brand. Geen brandweer te zin, wel politie. De auto volledig uitgebrand. Na zo'n 3 kwartier konden we weer verder.

In Prince George direct naar de Future Shop om een Galaxy tab te kopen. Een teleurstelling. Hij is er nog niet. Volgens de verkoper kan het nog wel een paar weken duren voordat de tab beschikbaar komt. Balen dus. sad

Na inkopen voor 4 dagen te hebben gedaan, gaan we op weg naar Highway 16 en McBride. We passeren de plek in de stad waar we jaren geleden een aanrijding hebben gehad (zonder vervelende gevolgen overigens).

Na de lunch langs Highway 16 neem Jet het stuur weer eens over. Ze heeft al heel wat kilometers in de camper achter het stuur gezeten. Voor mij heerlijk om ook eens ontspannen om me heen te kunnen kijken.

En nu zitten we dus in McBride op de campground die we jaren geleden bijna hadden gekocht. Maar dat is een verhaal apart en hoort in een andere blog.

Op internet zien we nu trouwens dat de Galaxy tab wel degelijk nu al te koop is bij sommige winkels. Daar gaan we zeker nog achteraan!

Reacties

Dees A long time ago

Hé truckers! Eindelijk een vlaag van herkenning bij de plaatsen die je noemt :-) Hoeveel 'road'miles heb je er nu op zitten?

Dees A long time ago

Ha grappig... volgens de satelliet kaart hierboven zijn jullie van amsterdam naar bergen op zoom gereden vandaag. Ik ben tot 11u thuis, dus kijk maar of je nog langs komt :-)

Aimée A long time ago

Dat is een stoere foto van Mams!!!

Trouwens geen spijt dat je die camping niet hebt gekocht???

Maria en Walter A long time ago

Heftig, zo'n in brand staande auto zonder brandweer. Tja, uitbranden kan ook idd...

Leuk, die Jet achter het stuur, zeker als je weet dat ze in een camper rijdt, toch echt iets anders dan een stadsautootje of zo.

Campground daar, bijna gekocht, een paar jaar geleden? Verhaal past m.i. perfect in dit blog! VERTEL!! VERTEL!!!

Ferry Carlier A long time ago

@Dees: we hebben er nu 2200km op zitten.
@Maria: Dat verhaal over die campground volgt nog. :)

Eric A long time ago

Jasper gezellig. Kun je weer lekker tussen de herten lunchen. Wanneer jullie langs Valemounth rijden, doe ze dan de groeten in het verteranen centrum..... Kun je tevens van de gelegenheid gebruikmaken om naar de zalmen in de kreek te gaan kijken

Piet en Joke. A long time ago


Hallo Fer en Jet wij volgen jullie op die mooie reis.
Jet stoer ja dat is ze op de motor ook hoor.
Heel veel plezier.
Lieve groet van Piet en Joke.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!