4 september

Door Ferry Carlier - A long time ago

Van Saanichton naar Burnaby (Vancouver)

We zijn bijtijds weg van de campground. Na 2 bochten worden we verrast door een paar elks tussen de fruitbomen. Ze blijven keurig poseren voor wat foto's.

Om 10 uur precies komen we bij het loket van de veerboot. We hebben gereserveerd voor de boot van 12u, maar kunnen met die van 11u mee. Het wachten bekorten we door een rondje langs de stalletjes met prullaria die ook hier weer te vinden zijn.

Als een van de eersten rijden we de veerboot op. Op dek is het in de zon en uit de wind heerlijk. Als ik aan de reling sta, wordt ik aangesproken door een man, die verlegen blijkt om een praatje. Ik laat merken dat ik daar geen zin in heb, maar dat helpt niet veel. Na verloop van tijd geeft hij het toch op.

De vorige avond liet een winkelmevrouw in Victoria weten dat mensen walvissen hadden gezien vanaf de veerboot. Wij hebben ook nu geen geluk.

Vanaf de veerboot rijden we in de richting van het centrum van Vancouver. Burnaby is eigenlijk een satelietstadje dat tegen de oostkant van het centrum aan ligt. Na nog een keer de kaart en de aanwijzingen voor de campground te hebben bekeken, rijden we in 1 keer probleemloos naar de juiste plek. En ze hebben nog plaats ook. De afgelopen dagen heb ik steeds weer geprobeerd telefonisch te reserveren, maar ik kreeg alleen een antwoordapparaat. Ik was er dus niet helemaal gerust op dat we hier zouden kunnen staan. Maar dat valt mee. Dat geldt niet voor de prijs. $65 per nacht! Voordeel is wel dat we vanaf hier met openbaar vervoer naar het centrum kunnen en de camper dus kunnen laten staan. Morgen dus een verslag van een dagje Vancouver.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!