5 september

Door Ferry Carlier - 09-09-2011 15:04

Een dag in Vancouver

De bus stopt op 5 minuten lopen van de campground en brengt ons naar de SkyTrain. Daarmee komen we tot in het centrum van Vancouver.

Onze eerste bestemming is Gastown. Het oude ooit verpauperde centrum van Vancouver dat nu is opgeknapt en een toeristische attractie is. Eén straat met halverwege een Starbucks. Daar strijken we neer voor een kop koffie en een muffin.

Op de andere hoek stopt de BigBus, een hop-on-hop-off bus die het grootste deel van het centrum van Vancouver doorrijdt. Wij nemen kaartjes voor 2 dagen. Hoeven we niet alles te lopen.

Onze eerste tussenstop is Granville Island. Ook een toeristisch gebied met winkels, restaurants en dergelijke. Jaren geleden heeft Jet hier wat gekocht in een winkeltje waar sprookjesachtige spullen (draken, elfen, etc.) worden verkocht. Het is even zoeken, maar we vinden het winkeltje weer. Nu neemt Jet een boek mee met fraaie platen.

Na Granville Island stappen we uit op Robson Street. Dit is dé winkelstraat van Vancouver met 2 zaken van Roots en ook Sportcheck. Voor Roots hebben we een boodschappenlijstje meegekregen. De verkoopsters in de winkel zijn heel behulpzaam. Ze gaan onmiddellijk met het lijstje aan de slag. Helaas vinden ze maar 1 van de 4 artikelen. In de volgende winkel gaat het op precies dezelfde wijze. Wat verderop gaat Jet op tassenjacht. Terwijl wij in de winkel zijn, pakt onder onze ogen een winkeldief een portefeuille en loopt ermee de winkel uit. Het personeel reageert erg traag.

Het is inmiddels tijd geworden voor een drankje. Bij het eerstvolgende terrasje strijken we neer. Slim als ze zijn brengen ze ons ook de menukaart en we gaan over stag, al is het nog vroeg. Na een uitstekende maaltijd en wat drankjes gaan we op weg naar de SkyTrain. Eén van de tussenstops is Metrotown, een mall met meer dan 400 winkels, waaronder Roots en Sportcheck. Bij Roots kunnen ze ons niet verder helpen.

Sportcheck wil ik voor mezelf bezoeken. Op Victoria Island heb ik een aanbieding gezien van loopschoenen en die wil ik nu kopen. Maar mijn maat hebben ze niet. Ook hier is de verkoper weer erg behulpzaam. Hij komt met een lijstje met filialen in Vancouver waar ze de schoen in mijn maat hebben. Morgen verder proberen.

Terug op de campground besluiten we nog even op pad te gaan om propaan te tanken. Dat valt nogal tegen. We rijden van tankstation naar tankstation, maar overal verwijzen ze ons heel vriendelijk door, omdat ze zelf geen propaan verkopen. Het is al donker wanneer we een plek vinden waar ze ons kunnen helpen. Daarna terug naar de campground. Maar vind die maar weer eens in het donker, als je nauwelijks nog een idee hebt waar je zit. Pas na een kleine 2 uur zijn we terug op de campground. Maar de missie is geslaagd.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan