Twin Lakes-Black Canyon of the Gunnison

Door D. van der Veen - A long time ago

Vanochtend waren we weer vroeg wakker (rond vier uur). De jetlag werkt dus nog even door. We waren zelfs zo vroeg beneden voor het ontbijt dat we er eerder waren dan de dame die voor het ontbijt moest zorgen. Het arme mens schrok zelfs een beetje van ons, omdat ze niet had verwacht dat er al zo vroeg (half zeven) gasten beneden zouden zitten.

Na een leuk gesprek aan de ontbijttafel met een Amerikaanse heer op leeftijd, kropen wij de auto weer in. Er hingen dikke wolken rondom de bergtoppen en het regende ook, net als gisteren. We hoopten op beter weer, maar je doet er zo weinig aan hè? Gewoon maar de weg op dus en kijken wat je tegen komt. Zo kom je onder andere in een klein gat als Paonia terecht omdat je gewoon heel nodig moet plassen. Dan besluit je om ook even te lunchen en vervolgens zit je met zijn tweetjes te genieten van een heerlijk broodje geroosterde kalkoen bij iemand in de achtertuin, met het zonnetje op je bol:

We hebben ontzettend veel foto’s gemaakt vandaag. Wat een schitterende route was dit vandaag. We hebben onze ogen uitgekeken. Helaas laat dit weblog maar maximaal 100 foto’s toe, dus we moeten selectief zijn. Maar we hebben: een heleboel chipmunks (een klein soort knaagdier, ongeveer 15 cm van kop tot staart), een groter soort eekhoorn (we hebben niet kunnen achterhalen welke dit was), een paar prachtige bruine roofvogels (we gokken dat het een steenarend was) en zelfs een ree met twee kleintjes gezien. Die laatste waren zo schichtig dat we ze niet op de foto hebben kunnen krijgen, helaas. Met een beetje geduld is dat bij de chipmunk wel gelukt: die zijn zo razendsnel, dat ze al wegschieten nog voordat je je camera te pakken hebt. De truc? Net zo lang met je camera stil blijven staan, totdat er eentje van een paars bloempje komt knabbelen:

Hieronder nog een kleine selectie van de gemaakte foto’s van vandaag. Voor vannacht zijn we neergestreken bij het Black Canyon Motel in Montrose. Dat ligt vlakbij Black Canyon of the Gunnison (BCotG). Het weer was vandaag gelukkig wel stukken beter: heerlijk zonnig met af en toe een fris briesje. Het voelde al meer als vakantie dan de afgelopen twee regenachtige dagen. Hopelijk zet dit morgen door, dan kunnen we BCotG gaan ontdekken. Het plan is om daarna naar Arches National Park te rijden, waar we twee dagen en nachten willen blijven.

Reacties

pap en mam A long time ago

Lijkt inderdaad op frankrijk
Hou er de moed in en geniet

René A long time ago

[jaloersmodus aan] lijkt me een saaie vakantie worden [jaloersmodus uit] ;)

Arie A long time ago

Jullie zijn al weer mooi op weg zie ik.
Prachtige omgeving en ook ik zie de gelijkenis met Frankrijk wel een beetje.
Op naar hopelijk beter weer. Geniet!

Dinant A long time ago

Gister was bet een stuk beter weer, en de route was ....
Ja, onbeschrijfelijk, eigenlijk.
Lichte regen, volop zon, zo onweer 's avonds in Moab ....
Wacht maar op de foto's...
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!