Dagprogramma

Door Ine F - 29-05-2014 21:10

Zondag 8 juni 2014 
Vliegreis KLM/Delta Air Lines Amsterdam – New York JFK.
Vlucht KL 641, Vertrek 13.30 uur, aankomst 15.30 uur. 

   New York is de grootste stad van de Verenigde Staten en behoort tevens tot de meest beroemde steden ter wereld. De stad staat ook wel bekend als de 'Big Apple' en 'The City That Never Sleeps'. Het door neonreclames verlichte Times Square, de gele taxi’s en het Vrijheidsbeeld zijn wereldwijde iconen.
Hotel Astor on the park New York.

Maandag 9 juni t/m donderdag 12 juni  
New York  Overnachting in Hotel Astor on the park.

Vrijdag 13 juni Camper ophalen bij El Monte RV en rijden naar North Stonington.
Camping KOA Mystic 

 
Zaterdag 14 juni en zondag 15 juni Cape Cod 
   Ten zuidoosten van Boston ligt het grote schiereiland Cape Cod, ook wel ‘the  Cape' genoemd. Het telt vijftien plaatsen en bestaat uit de Upper Cape, de Mid Cape, Lower Cape, Outer Cape en enkele kleine eilanden. The Cape heeft een rustiek karakter met prachtige stranden en vuurtorens. Op de zuidwestelijke punt staat Nobska Lighthouse, een ansichtkaartwaardige vuurtoren. Cape Cod is prima per fiets te verkennen.

Camping Atlantic Oaks  

Maandag 16 juni en dinsdag 17 juni Boston (Salem)
   Boston, het boegbeeld van New England en de wieg van de Amerikaanse vrijheid, staat bekend als een van de meest historische, welvarende en invloedrijke steden van de Verenigde Staten. Als hoofdstad van de staat Massachusetts is Boston rijk aan musea en historische locaties. De stad bestaat uit verschillende wijken, die elk hun eigen karakter en charme hebben.
Camping Winter Island RV Park  

Woensdag 18 en donderdag 19 juni  Acadia National Park
   Acadia National Park ligt voor het grootste deel op Mount Desert Island, waar steile rotsen afgewisseld worden met glooiende heuveltoppen en schilderachtige dorpjes. De naam 'Desert' is misleidend, aangezien het groene eiland ter grootte van 191 km² in de verste verte niet op een   woestijn lijkt. Naast de vele bossen tref je er een mozaïek van meren en een aantal flinke heuvels aan, waarvan Cadillac Mountain met 466 meter de hoogste is.
Camping Blackwoods Campground 

 
Vrijdag 20 en zaterdag 21 juni North Conway
  North Conway ligt in het hart van de White Mountains van New Hampshire en is vooral bekend door zijn prachtige omgeving en de historische Conway Scenic Railroad (= stoomtrein) . Rondom Mt. Washington, de grootste berg in het noordoosten van de Verenigde Staten, ligt het White Mountain National Forest. Hier zijn talloze recreatiemogelijkheden.
Camping The Beach Camping Area 

Zondag 22 juni Burlington
    Aan de oever van het grote Lake Champlain, tussen de Adirondack en Green Mountains, ligt Burlington, de hoofdstad van Vermont. Bijna de helft van de meer dan 40.000 inwoners is student of op een andere manier verbonden aan de University of Vermont, een van de oudste universiteiten van Amerika. In de stad, die je goed te voet kunt verkennen, vind je veel herenhuizen, winkels, restaurants en historische monumenten.
Camping North Beach Campground 

Maandag 23 en dinsdag 24 juni Finger Lakes via Lake Placid
   Lake Placid is een rustig dorpje in een mooie omgeving. Het dient als een uitvalsbasis voor de 46 High Peaks en wintersportactiviteiten. Lake Placid is met name bekend om het feit dat er tweemaal de Olympische Winterspelen plaatsvonden, namelijk in 1932 en in 1980. Veel Amerikanen denken nog steeds weemoedig terug aan de ijshockeywedstrijd tegen Rusland in 1980, waarbij een groep amateurs het grote Russische team wist te verslaan.

   Finger Lakes 
In het westen van Upstate New York ligt een groep lange, smalle meren die vanwege hun gelijkenis met vingers de Finger Lakes genoemd worden. De twee langste, Cayuga Lake en Seneca Lake, vormen het centrum van de regio en behoren tot de diepste wateren van het land. Ze zijn ongeveer zestig kilometer lang en 5 tot 6 kilometer breed. De meren in de Finger Lakes-regio worden omringd door honderden watervallen, glooiende heuvels met wijngaarden, charmante dorpjes en meer dan 25 staatsparken.
Camping Junius Ponds Cabins and Campground

Woensdag 25 en donderdag 26 juni Niagara Falls

   Niagara Falls is de benaming van drie watervallen langs de internationale grens tussen de Canadese provincie Ontario en de Amerikaanse staat New York. De watervallen in de Niagara-rivier vormen een indrukwekkend watergeweld en worden tot de zeven natuurlijke wereldwonderen gerekend. Ongeveer 90% van het water stort via de hoefijzervormige Horseshoe Falls (ook wel Canadian Falls) naar beneden, de overige 10% via de American Falls en Bridal Veil Falls op Amerikaans   grondgebied. Aan beide zijden liggen talloze uitkijkpunten, attracties en wandelpaden.
Camping Niagara Falls Grand Island KOA   

Vrijdag 27 juni Corning
 

   Met meer dan 10.000 inwoners is Corning de grootste stad van Steuben County, gelegen in de staat  New York. De stad ligt in een vallei, omringd door steile heuvels, en vormt de zuidelijke toegangspoort tot de prachtige regio Finger Lakes. De stad wordt geprezen om haar creatieve sector en staat ook wel bekend als ‘Crystal City’ vanwege haar levendige glasindustrie.
Camping Camp Bell Campground 

Zaterdag 28 juni Lancaster
Lancaster ligt in het zuiden van Pennsylvania. Het is een van de oudste landinwaartse steden van Amerika. Het gebied van Lancaster wordt bewoond door de Amish, wiens levenstijl een rustige en vredige indruk op de regio achterlaat. Maar vergis je niet, er is veel te doen en te zien. Het regionale leven komt samen in het centrum. Doe je tegoed aan de ambachtelijke producten op Central Market of verdiep je in cultuur van de Amish.
Camping Circle M RV & Camping Resort

Zondag 29 juni Luray
 Via  Gettysburg.

Voor 1863 was Gettysburg een rustig stadje, gunstig gelegen op een kruispunt van allerlei wegen. In de zomer van 1863, tijdens de  Burgeroorlog, werd deze gunstige ligging echter Gettysburgs vloek,
omdat vanaf alle wegen legers toestroomden om zich te storten in de grootste strijd ooit gevochten op Amerikaans grondgebied. Vandaag de dag vind je er overal monumenten die de Battle of Gettysburg herdenken. Vanwege deze plek in de Amerikaanse geschiedenis trekt Gettysburg jaarlijks zo’n twee miljoen bezoekers.

     Luray
In het hart van de Shenandoahvallei in Virginia ligt het kleine plaatsje Luray. Deze stad herbergt onder andere de beroemde Luray Caverns en het is de centrale toegangspoort naar het Shenandoah National Park in de Blue Ridge Mountains.

Campings Camping Big Meadows Campground 

Maandag 30 juni Shenondoah NP
Camping Matthews Arm 

Dinsdag 1 en woensdag 2 juli Washington D.C.     

   Het Witte Huis, het Capitoolgebouw, het Washington Monument: een greep uit de bezienswaardigheden van Washington DC, de hoofdstad van de Verenigde Staten. De stad biedt een scala aan (gratis) musea en bezit het grootste deel van Amerika's belangrijkste monumenten en gedenktekens. Deze monumenten bevinden zich voornamelijk aan de National Mall, een omvangrijke groene strook in het centrum van bijna vier kilometer lang.
Camping Cherry Hill Park  

Donderdag 3 en vrijdag 4 juli Philadelphia

  Philadelphia, een letterlijke vertaling van het Griekse woord voor ‘broederliefde’, behoort tot de grootste steden van Amerika. De stad vertegenwoordigt een belangrijke rol in de Amerikaanse geschiedenis: zo was het de plek waar de Onafhankelijkheidsverklaring werd getekend. De vele historische gebouwen, parken en musea vormen een mooi contrast   met de moderne wolkenkrabbers in het centrum.
Camping Timberlane Campground  

Zaterdag 5 juli
Camper wegbrengen naar El Monte RV 
en vliegreis met KLM/Delta Air Lines van Newark - Amsterdam.
Vlucht KL 6178, Vertrek 17.55 uur, aankomst zondag 6 juli 07.30 uur.  

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan