22 juni over de Kancamagus Highway naar Burlington

Door Ine F - 27-06-2014 05:18

Toch weer koud vannacht, dus nog een extra deken gepakt.
Vandaag gaan we een, volgens onze reisgids en de info van ons reisbureau Tioga Tours een prachtige toeristische ca. 55 km. lange route rijden dwars door de White Mountain National Forest. Joep heeft nog enige twijfels of dit wel kan met de camper, maar volgens mij moet het kunnen. We gaan over de Kancamaguspas van 880 m.
Het is prachtig zonnig weer, de wind is fris.
De dubbelbaansweg is gelukkig goed te doen en na een stop bij the scienic view op het hoogste punt van de pas


beëindigen we onze panoramaweg in het kleine toeristische centrum Lincoln op de westelijke helling van de White Mountains. Eerlijk gezegd vonden wij deze weg niet echt bijzonder, hij voert door de bossen en alleen de uitzichtpunten zijn mooi.
Na de lunch in de camper gaan we onze benen strekken, we maken een wandeling van bijna 5 km. naar de Flume Gorge, een ca.12 km. lange door gletsjers uitgesleten kloof, in het Franconia Notch State Park en dat is beslist de moeite waard.We zien er ook enkele chipmunks.
We vervolgen onze route over de Interstate 93, het is een goede weg met veel mooie panorama's, eigenlijk vinden we deze weg mooier dan die van vanmorgen. Je kunt nu lekker ver weg kijken en vanmorgen reden we voornamelijk in de bossen.
We gaan nu richting Burlington, een universiteitsstad in de staat Vermont, die zijn aantrekkingskracht vooral dankt aan de ligging op de oever van Lake Champlain en zijn centrum met huizen uit het begin van de 19e eeuw. Het ligt aan de voet van de Green Mountains.
Tegen zessen zijn we bij de North Beach Campground, vlak aan het meer. Het is een grote camping met nette toiletten. De douches zijn op een aparte plaats, je moet hiervoor betalen maar dat vinden we nu wel begrijpelijk omdat de vele toeristen bij de beach hier ook gebruik van kunnen maken.
We eten een diepvriesmaaltje. Joep en ik vinden deze maaltijden met een goed stukje vlees en puree en groenten minstens zo lekker als het eten in een gewoon restaurant. Een salade van ijsbergsla, tomaat en komkommer er bij is een welkome aanvulling. De jongens houden het liever bij een pasta- of rijstmaaltijd.
Joep en ik wandelen naar het strand, even pootje baden, er zijn zelfs nog mensen in het water. De jongens nemen nog even contact op met hun vriendin. Na wat lezen / TV is het rond 22.30 uur stil in de camper.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan