25 juni naar Niagara Falls

Door Ine F - 27-06-2014 05:22

Het heeft de hele nacht geregend, alle luikjes en ramen moesten dicht, dus dat was wel wat benauwd, maar we hebben redelijk goed geslapen. Joep maakt, zoals bijna elke ochtend, pancakes voor de jongens.  Ik douche in de camper en de mannen zijn net op tijd terug van de openbare douches als het weet flink gaat regenen. Snel de boel buiten afgekoppeld en opgeruimd. Ik was af en ruim de laatste losstaande dingen op, de generator gaat even aan om koffie te kunnen zetten (doet Luuk meestal) en dan vertrekken we rond 10.30 uur. We zitten al snel op de Interstate 80 West en om 12.40 uur bereiken we de Grand Island KOA camping.
Na de lunch informeren Luuk en ik bij de receptie naar de meest efficiente manier om bij de watervallen te komen, dat kan met de bus of met de camper. We kiezen voor het laatste, dan zijn we eigen baas over onze tijd, dus rijden we ca. 7 mijl naar de parkeerplaats op Goat Island. Het is 14.30 uur, nog steeds bewolkt, maar wel droog. We lopen direct naar de Horseshoe Falls, vanuit de verte hadden we het heel hoog opspattende water al gezien.
Vanaf zo dichtbij zie je nauwelijks de waterval, alleen wolken en nevel en we worden goed natgespetterd. Het klaart wat op, de zon komt door en het is niet koud.
We kopen een discoverypas en dan volgt ons avontuur " Cave of the winds". We krijgen een plastic tas voor onze schoenen en kunststof sandalen met klitteband en een regencape en we wandelen via lift en trappen vlak langs de Bridal Veil Falls (Bruidssluierwatervallen).


Heel spannend, we worden ontzettend nat en het water stroomt tot de enkels, het is een hele belevenis.
Onze tocht gaat verder via Luna Island naar de Observation Tower, hier heb je een prachtig uitzicht op de American Falls,dit is echt genieten!

 

Gelukkig zijn we nog op tijd voor de "Maid of the Mist Boat Tours", een boottocht langs American Falls en Bridal Veil Falls naar de bruisende heksenketel van Horseshoe Falls.Dit is echt spectaculair, maar we houden hier droge schoenen en de kleding is beschermd met weer een regencape.
Een ervaring rijker staan we aan de wal en we wandelen nog een stuk de berg op om nog even vlakbij de waterval te komen. Uiterst tevreden dat we vandaag al zoveel indrukwekkends hebben beleefd, eten we wat tegenover de Observation Tower bij een groot complex met diverse eetgelegenheden. We wandelen terug naar de camper, drinken thee en doen een kaartspelletje en tegen tienen lopen we naar een uitzichtpunt dichtbij om de verlichting van en een vuurwerkshow boven de watervallen te aanschouwen, het is een prachtig schouwspel.


Dan wordt het tijd om de camping op te zoeken, tegen elven zijn we er en niet lang daarna is het bedtijd. Wat een dag vandaag, heel bijzonder.

Reacties

Mariette van Velzen 29-06-2014 17:11 {{button-22280}}

Zo te zien en te lezen is deze
kant ook heel spectaculair met
al die hoeveelheden water.
Jullie kunnen genieten.
Wat een leuke reis !

marian van zomeren 29-06-2014 21:07 {{button-22288}}

America is zo te zien erg mooi Jouw verhaal is heel bijzonder ook joep ziet er leuk uit met regenjack,Familie nog een mooie reis van Marian,
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan