3 juli naar Philadelphia

Door Ine F - 07-07-2014 23:58

In het begin van de nacht regende het nog flink, maar nu is het stralend weer. We nemen afscheid van een mooie camping, volgens de jongens de beste tot nu toe, goed sanitair, 2 mooie zwembaden, hottubes, cafe, restaurant, kleine levensmiddelenwinkel,  goede service bij receptie. Enige minpuntje: dicht bij de snelweg. Eerst nog naar de supermarkt voor o.a. brood en dan gaat het richting Philadelphia, of zoals de Amerikanen zeggen "Philly". Morgen is het Independance day en dat is overal goed te merken. De supermarkt ligt vol met kleurig gebak / cubcakes en boemen in de kleuren blauw, wit en rood, op diverse plaatsen wordt vuurwerk verkocht en overal worden tenten opgezet. Het rijdt lekker door over een snelweg varieerend van 3 tot 5 banen. Om 12.15 uur melden we ons bij de receptie van Timberlane Campground, onze camping voor de laatste 2 nachten. Rond 14.00 uur gaan we met de camper op weg naar de stad na informatie ingewonnen te hebben bij de receptie over de vervoersmogelijkheden. Afstand is ca. 10 mijlen, tolgeld voor de Benjamin  Franklin Bridge over de Delaware river is 15 dollars, parkeren aan de rand van de stad is 20 dollars en de metrotokens 16 dollars. Dat is vlug uitgegeven, maar dan zijn we ook echt in Philly. We lopen direct naar het Independance Visitor Center om de nodige info te verkrijgen en bekijken dan diverse gebouwen van de Independance Mall, zoals het Liberty Bell Center

en de Independence Hall

waar in 1776 de gedelegeerden de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring aannamen en waar op 17 september 1787 de formele aanvaarding plaatsvond van de Amerikaanse grondwet door de Federal Constitution Convention. 
Met de Phlashbus maken we eeen stadstour (senioren gratis en de jongens  $ 2.00 p.p.), we zijn de enigen in de bus en in een lekker tempo maken we een rondje en zien we heel veel. Het is hier lekker koel. Als we uitstappen is het inmiddels 17.30 uur en nu mogen we vrij naar de Independance Hall (we konden voor 's middags geen kaartjes meer reserveren).

We hoeven maar 10 minuutjes te wachten en dan mogen we alsnog naar binnen voor een rondleiding, het is heel interessant.
Langzaamaan gaan we daarna richting camping.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
24 februari infodag in Zwolle:
presentaties (o.a. Kids go West), camper bekijken, persoonlijk adviesgesprek
Meld je aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan