28 juni via Lancaster naar Gettysburg

Door Ine F - 01-07-2014 04:38

Vanaf 10.00 uur doe ik verwoede pogingen om de foto's te uploaden, het gaat heel traag.

Vlakbij de receptie gaat het iets beter. Om 11.00 uur vertrekken we richting Lancaster waar we via een mooie weg tussen de glooiende heuvels om 13.15 uur aankomen. We lunchen op een parkeerplaats bij een supermarkt en we komen tot de conclusie dat we eigenlijk te weinig tijd hebben om deze stad te bezichtigen, wel willen we iets van de leefwijze van de amish bevolking gaan zien. In Niagara Falls hebben we al enkele groepen gezien, ze zijn gemakkelijk te herkennen aan hun kleding. De amish leiden met hun oude tradities en waarden een terugggetroken bestaan. Ze gebruiken geen electriciteit, rijden i.p.v. een auto met paard-en-wagen als ze op bezoek gaan of gaan winkelen, bewerken hun velden met echte paardenkrachten en kleden zich in eenvoudige kleding. We kunnen beter een half uurtje noordwaarts rijden naar Intercourse, een van de bekendste dorpen van Pensylvania Dutch Country. Het is een ontzettend toeristisch plaatsje met een "Kitchen Kettle Village" met 40 kleine specialiteiten winkeltjes met huisvlijtartikelen als kaas, honing,  patchwork kleden, houtwerk, voor een groot deel gemaakt door de Amish.

Toch is dit niet wat we zoeken, we willen het gewone leven bekijken. We zien op straat wel mensen met paard en wagen. Luuk doet het voorstel om een stukje het binnenland in te rijden en daar zien we de amish mannen druk bezig op het land, de vrouwen vegen de stoep, tenslotte is het morgen zondag.

Om 18.00 uur zijn we op de KOA camping Gettysburg Battlefield en we krijgen er een mooie staanplaats. We drinken thee, Joep en ik gaan heerlijk zwemmen en zonnen, de jongens pakken meteen hun mobiel. Na een diepvriesmaaltje gaan we samen een uurtje mini midgetgolf spelen, kan nog net voor het donker, Mark wint. Dan een pilsje en een stukje stokbrood.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan