21 juni North Conway in White Mountain NP

Door Ine F - 27-06-2014 05:17

Op ons gemak staan we op en we besluiten naar het plaatsje North Conway te gaan om de te kijken of we met een stoom- of dieseltrein wegkunnen. Beide blijkt voor ons geen optie te zijn, de stoomtrein is een trip naar Mount Washington, de hoogste berg in New England van ruim 5 uur en die is al  weg, de dieseltrein gaat of naar Conway of naar Bartlett en aan het loket vertellen ze ons door welk landschap die trips eigenlijk gaan, waaruit wij concluderen dat dit voor ons niet interesant is, de achtertuinen van de huizen op de Route naar Conway hoeven wij niet te zien en bosrijk landschap met enkele bruggetjes over riviertjes op de route naar Bartlett komen we onderweg al genoeg tegen. Zonde van de tijd en van het geld, we mogen nl. maar 15 min. in de plaats blijven en moeten dan met dezelfde trein terug.
Wij besluiten om het mooie rustieke stationnetje met enkele oude locomotieven te bekijken


en we bezoeken er een erg uitgebreide miniatuurspoorbaan met alles erop en eraan, echt mooi gedaan.
We lopen wat rond in het knusse plaatsje, bezoeken enkele winkeltjes, lunchen in de camper met een lekker omeletje en omdat we met de camper niet naar de hoogste berg kunnen, rijden we naar de Wildcat Mountain, een bekend skigebied. Dat is een goede keuze want we kunnen met een kabelbaan naar boven en hebben daar een prachtig uitzicht op de Mount Washington (6500 ft) waarop nog sneeuw ligt. De jongens gaan eerst met een stoeltjeslift een stuk naar boven om daarna in een ijltempo naar beneden te zipglyden, dat gaat echt hard! Wel leuk, vonden ze.

Bij terugkomst eten we geroosterde sneetjes brood met brie en we drinken er wat bij en daarna gaan we naar de Glen Ellis Falls. We lopen daar een flink stuk naar beneden om de waterval goed te kunnen zien, niet echt spectaculair, maar toch wel leuk om te zien en we zijn weer even in beweging. We rijden door naar het plaatsje Glen, tanken er want hier is de benzine erg goedkoop omdat je in de staat New Hampshiore geen btw hoeft te betalen. De jongens halen ondertussen blikjes pils, ze komen eerst nog even terug om hun pas te halen, want ze moeten zich legitimeren. We zien vandaag ontzettend veel Harley-Davidson motoren, waarschijnlijk is er een weekendbijeenkomst. In North Conway is een grote zaak van Harley-Davidson, dat is denken wij hun ontmoetingsplaats. Ook komen wij veel mini coopers tegen, misschien ook een  gezamenlijk uitje?

We zien diverse "covered bridges", dat zijn overdekte bruggetjes voor voetgangers of auto's, heel apart en erg grappig.

In zowel Glen als Bartlett valt niets te beleven, dus gaan we terug. Het is een mooie weg in een vallei, beetje heuvelachtig. De vele drukbezochte outlets op de route 16 zijn voor ons niet interessant. In North Conway vinden we geen rustig eethuisje, we besluiten pizza's te bestellen en die in de camper op te eten. Joep en ik delen een Margaritha en Mark en Luuk een Barbecue chicken. De pizza's zijn zo groot dat we overhouden. Tegen negenen zijn we weer terug op de camping en we genieten nog even van het uitzicht op de rivier en de bergen in de verte. We vinden dit een mooi gelegen camping met goede sanitaire voorzieningen. Minpuntje is dat je moet betalen voor de douches, dus als echte Nederlanders gaan we dat niet doen en douchen we in de camper en dat gaat prima.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
9 maart infodag in Zwolle:
presentaties (waaronder Zuidwest-Amerika), camper bekijken & adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan