26 juni Niagara Falls

Door Ine F - 28-06-2014 15:51

Op tijd op, eerst langs Tops, een heel goede supermarkt met o.a. heerlijk brood. We rijden weer naar de parkeerplaats op Goat Island en we eten nog snel en boterham. Vandaag maken we gebruik van de Niagara Scenic Trolley, een ouderwetse "tram" op wielen. We krijgen een paars polsbandje om en zo kunnen we de hele dag hiervan gebruik maken.Via een rondtour op Goat Island o.a. langs de "3 Islands" rijden we langs de voor ons al bekende bezienswaardigheden en we stappen uit bij de Rainbow Bridge, want vandaag gaan we de watervallen vanaf de Canadese kant bekijken.

De wandeling over de brug is op zich al bijzonder en eenmaal op Canadese bodem wanen we ons even in een andere wereld. De Amerikaanse kant is namelijk heel landschappelijk met smalle paadjes en wegjes met nadruk op de natuur, de Canadese kant is heel geciviliseerd, je loopt over een heel brede geplaveide boulevard met tuinen en hotels aan de overkant van de weg. Het is heel druk met wandelende toeristen vanuit allerlei streken, je hoort Engels, Frans, Aziatisch en ook veel Indisch (dit geldt overigens oook voor de Amerikaanse kant) en maar een keer Nederlands. Maar het uitzicht is grandioos, net zoals de boekjes schrijven, zijn de watervallen vanuit Canada veel beter te bewonderen, wat ontzettend mooi is dit!

We wandelen helemaal tot het eind bij de Horseshoe Falls, we staan onderweg diverse keren stil en we genieten volop.


Het is ondertussen erg heet geworden en we zijn zelfs blij met de regendruppels van de waterval.

We kunnen een kijkje nemen achter de watervallen, we krijgen weer een regencape, maar eigenlijk hebben we die niet nodig. Eerst bezoeken we een uitzichtpunt en dan lopen we via gangen onder de waterval, op 2 punten kunnen we een blik werpen op het neerstortende water. Alleen het idee dat je hier loopt is apart, maar verder is het niet zo bijzonder. We eten een tosti/broodje en dan beginnen we aan de lange wandeling terug in de hitte. Het is maar goed dat we voldoende water hebben meegenomen. Eenmal terug op Amerikaanse bodem wiilen we toch nog even een kijkje gaan nemen bij het Aquarium, maar ze sluiten over 10 min., dus dat gaat het niet worden. We steken via de voetgangersbrug de weg over naar het Niagara Gorge Discovery Center en wachten daar op ons trammetje. Rond 17.30 uur zijn we bij de camper, vlug naar de camping en het zwembad in. Enige verkoeling kunnen we wel gebruiken na zo'n energieke hete dag.
Tegen 20.30 uur gaan de diepvriesmaaltjes de magnetron in. Na het eten kan ik de berichten op het blog posten, de foto's volgen nog want dat lukt niet met de slechte internetverbinding die we in de camper hebben. Joep en Luuk bekijken het reisprogramma voor de volgende 2 dagen omdat ik bij de reisvoorbereiding niet goed kon inschatten  wat haalbaar zou ziijn en dus geen campings heb gereserveerd. We overwegen nog even om op bezoek te gaan bij kennisen van vrienden, we zitten wel een beetje in die buurt maar het gaat toch teveel tijd kosten, denken we. We proberen morgen en eind verder te komen dan Corning, dan hoeven we de dag daarna niet zover te rijden.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan