24 juni Phelps en Finger Lakes

Door Ine F - A long time ago

Vannacht heeft het fiks geregend, we slapen lekker uit en houden een rustig dagje. Na de lunch klaart het op en dan gaan we op zoek naar een Finger Lake, we kiezen voor Lake Seneca.
Wat zijn we trouwens blij met onze eigen tom-tom, want bewegwijzering is er nauwelijks!

Vanwege hun gelijkenis met vingers wordt de groep van 11 lange smalle meren de Finger Lakes genoemd. De meren worden omringd door honderden watervallen, glooiende heuvels met wijngaarden, charmante dorpjes en meer dan 25 staatsparken.
We stoppen in Geneva en we lopen een pier op. Hier wordt niet gezwommen, maar wel kitesurf. Feitelijk is het een meer zoals zoveel andere meren. Op de terugweg nemen we een kijkje bij Waterloo Premium Outlets, een heel groot complex met erg veel kledingoutlets. We hebben niets nodig en het is ondertussen heel zonnig en warm geworden, dus rijden we snel naar de camping; eerst kopje thee / frisdrank met iets lekkers al zonnebadend op het gras bij de camper

en daarna een heerlijke frisse duik in het zwembad.
Langzaamaan betrekt de lucht, we horen het donderen in de verte en net goed en wel terug in de camper begint het te stortregenen en fiks te onweren. Maar och, wij zitten droog en een pilsje smaakt ook in de camper. Verder een kom soep en Hollandse kost. Na het eten is het even droog en wandelen Joep en ik een half uurtje over de camping. Er zijn veel seizoenstaanplaatsen met erg grote campers en trailers met een terras, tuin met bloemen en "kerst"verlichting.
Wij vallen overigens wel een beetje op, want wij wandelen en dat doen de senioren hier niet! Zij rijden namelijk rond in een golfkarretje! Opvallend is verder dat iederen vriendelijk groet en zwaait, ook als ze in de auto zitten. We kijken TV, film op de laptop, lezen wat en het is weer bedtijd. We zijn nu halverwege de camperreis,( o wat gaat de tijd toch snel) en Luuk mag eindelijk ruilen met Mark en boven in de cabine slapen, hij heeft de dagen steeds afgeteld! Eindelijk kan hij zijn benen gewoon strekken en hoeft hij niet schuin te liggen zoals op de slaapbank.
Thuis gaat alles goed, volgens Cynthia, de vriendin van Mark. Deze avond is Anoek, de vriendin van Luuk, bij haar gaan eten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Infodag 15 oktober: Special Guests uit Utah en extra presentaties
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!