29 juni Gettysburg en Shenandoah NP

Door Ine F - 01-07-2014 04:39

Na het bijvullen van 4 gallon gas op de camping rijden we naar Gettysburg. Tijdens de bloedigste slag tussen de noordelijke en zuidelijke staten op 1, 2 en 3 juli 1863 werden hier binnen 3 dagen ruim 50.000 soldaten gewond of gedood. We arriveren om 11.30 uur in het Visitor Center van Gettysburg National Militairy Park,

gezien de tijd kiezen we niet voor het bekijken van alle documentatie in het Visitor Center, maar lopen we een stuk naar het het Gettysburg National Cemetary, waar meer dan 6000 soldaten begraven liggen.

Dit is ook de plaats waar de toenmalige president Abraham Lincoln bij de inwijding van de begraafplaats een korte toespraak hield die als de Gettysburg Address de geschiedenis in ging. In zijn 3 minuten durende reden getuigde Lincoln van een onwrikbaar vertrouwen in het voortbestaan van de Unie. Met de camper rijden we een gedeelte van de "Self-guiding Auto Tour", een indrukwekkende route over het slagveld met heel erg veel gedenkstenen en -beelden. We lunchen in de camper, Mark maakt de sneetjes brood voor ons klaar. En dan gaat het tegen 14.00 uur richting Luray, een plaatsje vlakbij het Shenandoah National Park. We tanken onderweg voor 75 dollars, maar 3.35 dollars per gallon. Ook zien we een Walmart waar we o.a. brood, beleg en frisdrank kopen. We verlaten de I 81 zuid, rijden een stukje naarhet oosten richting Luray en gaan de 340 op naar het Zuiden tot Elkton en via de 33 rijden we ca. 18.00 uur het Shenandoah NP in. Dit park ligt midden in de Blue Ridge Mountains en we gaan hier een groot gedeelte van de bekende Skyline Drive rijden. Na 15 mijl en enkele keren gestopt te hebben bij mooie utzichtpunten, komen we aan op camping Big Meadows. We zien nog enkele herten en een jonkie vlakbij de camper.

Het is nu 18.45 uur en we gaan snel koken, want we hebben wel trek.

Toegang voor het park is 15 dollars, dit is in de VS heel gebruikelijk bij Nationale Parken. De camping is heel ruim opgezet, middenin de bossen, grote staanplaatsen met een flink stuk gras. We hebben hier geen faciliteiten voor de camper, dus geen water- en electriciteit aansluiting en... geen internet en dat laatste vinden de jongens wat minder! Verder nette toiletten en een prima douche van 5 minuten voor 1 dollar. En in de camper hebben we alle voorzieningen: voldoende water, de koelkast/diepvries springt automatisch over op gas en we koken op gas. Na het eten praten we het programma voor morgen door en doen we een dobbelspel vijfduizendje.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan