Dag 6 - Het was toch wel een heftige dag

Door Harry Lina - A long time ago

De  dag begon vanmorgen rond een uur of half 8. Na een heerlijk ontbijtje in de zon hebben we de campers losgekoppeld en zijn we op weg gegaan naar de Grand Canyon. In totaal was dit ongeveer 2,5 uur rijden. Onderweg kwamen we een Aircraft museum tegen, waar we even een halfuurtje hebben rondgelopen en dankbaar gebruik hebben gemaakt van de gratis koffie die ons werd aangeboden. Har heeft samen met de eigenaresse van het museum gebeld naar de camping waar we eigenlijk wilden staan. Helaas was deze al vol. Uiteindelijk hebben we besloten om een andere natuurcamping op te zoeken, die een paar mijl verderop lag. Dit is de Ten X camping, een ruim opgezette natuurcamping midden in het bos.

 

Tijdens de lunch bespraken we wat we morgen allemaal willen gaan doen. Sas, Har, Mike en Dave bespraken dat ze graag een vliegtuigtocht over de Grand Canyon wilden maken. Aangezien dit best duur was, ongeveer 159 dollar p.p., besloten Suus en Kel te gaan kijken of ze tijdens dat moment een paardenrit konden maken. Na de lunch zijn we dus naar de Apache Stables gereden en hebben Suus en Kel een paardenrit geboekt voor 15:00 uur morgenmiddag. Daarna gingen we naar het vliegveld. Eenmaal aangekomen werd er besloten dat men toch graag de uitgebreide helikoptervlucht wilde maken. Ach ja, iets duurder, maar hoe vaak ben je nou in de Grand Canyon? (lees: geen 159 naar een luttele 270 dollar p.p.) Aangezien het ineens een helikoptervlucht en geen vliegtuigvlucht werd, kwamen bij Suus en Kel de twijfels. Tsja, een helikoptervlucht was toch een ander verhaal, en hoe gaaf zou dat zijn?

 

Na een lange discussie in de lobby kwamen Ank en Har met een mooi aanbod voor het gedeeltelijk sponsoren van de vlucht. Dit was de doorslaggevende factor, waarna een aantal traantjes moesten worden weggepinkt. De enige vlucht waarbij we echter nog met zeven personen konden gaan, was om 16:00 uur (Zie je; hadden we toch eerst dit moeten regelen!!). Omdat het een once-in-a-lifetime-experience is, hebben we uiteindelijk twee vluchten geboekt, één om 13:00 uur en één om 16:00 uur.

 

Over dit alles morgen uiteraard meer. Nu zitten we heerlijk van een borrel te genieten. Vanavond gaat het kampvuur aan, waar de vlees en marshmallows op klaargemaakt zullen worden. Morgen een lange dag!

 

Liefs van ons allen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!