Welcome in Vegas

Door - 09-07-2016 02:09

Las Vegas, 8 juli 2016

'Welcome in Vegas', zo begroet onze taxi-chauffeur ons enthousiast als wij vermoeid van de lange reis bij hem instappen. Hij vertelt trots over zijn stad.  Las Vegas is gebouwd als ontspanning voor de mijnwerkers.. Van oudsher leeft de staat Nevada van de goud- en zilvermijnen. 'THE biggest  mines in THE world!'  Las Vegas is mede door het gunstige belastingklimaat uitgegroeid tot een bron van vermaak en inkomsten. 'We've more hotelbeds than you've in THE whole of Europe', zegt hij met een goed ontwikkeld Amerikaans gevoel voor overdrijving erbij. Onze chauffeur woont nu 25 jaar in Vegas en wil er nooit meer weg. 'This city never sleeps', zegt hij als hij ons na middernacht bij hotel Circus Circus afzet.

Na een goede nachtrust gaan wij dat leven ervaren. De start maakt de kinderen erg blij: een All-You-Can-Eat brunch-buffet in het casino van ons hotel met een 'pancake-printer', wafels, bacon, ijsjes en donuts. Gelukkig is er ook gewoon fruit en na goed zoeken liggen er in een hoekje wat broodjes.

Buiten is het warm, heel warm, 43 graden in de schaduw is, als er haast geen schaduw is, erg warm. We laten de pret er niet door drukken. We lopen de hele strip op en neer en vergapen ons aan de overdadigheid. We reizen van Venetië naar Parijs en onderweg komen we langs New York. In de grootste M&M-shop van de wereld vullen we een zak met snoep. 

Het is een stad met tegenstellingen: vlak voor een van de meest luxe resorts ligt een oude man (zwerver) in de zon onder een deken.  Hij lijkt niet meer te leven. Politie en ambulance-personeel staan somber kijkend om hem heen. Toeristen maken foto's van dit 'schouwspel'.

 

Reacties

Lia Hack 09-07-2016 11:35 {{button-40090}}

Hallo Irene Pieter Thomas en Martijn,

Heel goed te lezen dat jullie veilig zijn aangekomen.
Nu lekker ontspannen en even uitrusten en dan op verkenning.

Wens jullie een mooie inspirerende vakantie belevingen toe.

Groetjes uit Zwolle.
Lia.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan