6 augustus 2016 - Van Arches naar Capitol Reef

Door Jan, Angélica, Bas en Rolinka - 07-08-2016 05:41

Dag 10 - over kleine grote ontbijtjes, tomatensoeprivieren en wederom rode rotsen

Eten in de Verenigde Staten. Je kunt er een boek over vol schrijven. Alles is big, big, big en te veel. Bestel je het kleinste ontbijtje, dan krijg je er een hele lunch bij, voor ons viertal in de doggy bag wel te verstaan. Echte Amerikanen van een kilo of 160 eten alles al bij het ontbijt op. Onze helden niet, die vragen in de Denny's in Moab gewoon om een lunchbox en vullen die met de vijf dikke pancakes die ze echt niet meer op kunnen tijdens het ontbijt. Na het ontbijt zet onze trouwe Black Bull, onder besturing van Bas, koers naar Capitol Reef National Park, 250 kilometer ten zuidwesten van Moab.
 
 
 
De reis gaat voorspoedig en rond het middaguur zijn Bas, Rolinka, Sjé en Jan al bij de ingang en het Visitor Center van het bijzondere park met (opnieuw) heel veel rode rotsen in de mooiste formaties die je maar kunt bedenken. De grote Fremont River die naast Highway 24 loopt, kleurt net als alle kleine beekjes in dit gebied vuurrood en het lijkt net alsof ze in de bovenloop van deze kleinere en grotere stroompjes onverdunde tomatensoep hebben gegoten. De Fremont Indianen waren vroeger dus daarom roodhuiden: ze baadden net als de kinderen vandaag op de picknickplaats van Capitol Reef, dagelijks in de vuurrode Sulphur Creek.
 
 
 
Tijdens de lunch op die picknickplaats begint het weer helaas om te slaan. Het was zo mooi zonnig, maar donder en bliksem komen snel naderbij. Dit doet onze avonturiers besluiten om in de auto de Scenic Drive van 24 kilometer (12 heen en 12 terug) door het park te rijden. Misschien door het mindere weer, wellicht doordat Arches gisteren zo mooi was, valt deze Scenic Drive in Capitol Reef wat tegen. Na een uurtje is Black Bull weer terug op het beginpunt. Het weer begint weer iets beter te worden en er kan weer veilig worden uitgestapt. Dat doen Sjé en Rolinka maar al te graag bij een shop: het 150 jaar oude Gifford House, een soort winkel van Sinkel. In de buurt staat ook het beroemde Fruita School House, een klein oud schooltje dat een eeuw geleden voor het laatst is gebruikt.
 
 
 
 
 
Na het 'winkelbezoek' wordt Panorama Point in Capitol Reef nog bezocht. Daar schijnt ondanks veel wolken gelukkig de zon wel en de uitzichten op het overwegend rode landschap daar zijn prachtig. Dus kan er toch even worden gewandeld; de camera's klikken bij dit uitzichtpunt weer onafgebroken.
 
 
 
 
 
 
 
Dan is het tijd om naar Torrey te rijden, waar het mooie hotel, The Broken Spur, voor ons viertal is geboekt. Lekker een overdekt zwembad erbij en ook een grote whirlpool. Om half zeven bestellen onze vier hongerige avonturiers in het bijbehorende drukbezochte dus uitstekende steakhouse een overheerlijke steak. Na het eten wordt nog een gezonde avondwandeling gemaakt en een paar bijzondere cowboyfoto's. Speciaal voor Dirk en Franz een bericht van Bas: hij krijgt zelfs een paspop zwanger! haha!
 
 
 
 
 
 

Reacties

Rieta van de Krielkip 07-08-2016 06:35 {{button-41649}}

Wat een geweldige reis. En dan de verslagen. Heerlijk smikkelen.
Morgen fietst het krielkipje weer verder door Frankrijk.

Rieta

Inge 07-08-2016 06:50 {{button-41650}}

Genieten absoluut!
Wat een prachtige verhalen en mooie foto's. Een schitterende vakantie!

Pa-Gerard 07-08-2016 07:21 {{button-41651}}

Zoals alle voorgaande verhalen , geweldig mooi enorme rotspartijen en het karige ontbijt , het is echt afzien voor jullie.

Els 07-08-2016 08:19 {{button-41654}}

👍👍

Dirk en Franz 07-08-2016 11:29 {{button-41683}}

En het gaat maar door, mooie verhalen en prachtige uitzichten, jullie hebben er al behoorlijk wat kilometers opzitten zo.
Als Bas zelf een paspop zwanger kan krijgen , moet bij hem ook alles big,big, big zijn :)

Jacqueline 09-08-2016 10:01 {{button-41777}}

Lekker hè, zo'n ontbijtje bij Denny's. Ik bestel altijd 2 eggs, sunny side uw and brown toast. Ze vragen dan wel altijd of ik er geen hash browns, bacon of iets anders bij wil......:-)). Veel plezier en keep om writing.

sian 11-08-2016 22:30 {{button-41922}}

Verrukkelijke verhalen en ontbijtjes, inderdaad, het is echt afzien ! ;-))
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan