7 Augustus 2016 - Van Capital Reef naar Bryce Canyon

Door Jan, Angélica, Bas en Rolinka - 10-08-2016 02:24

Dag 11 - over mooie uitzichten, prachtige overlooks en schitterende viewpoints

 
Vandaag staat de reisdag gepland van Torrey naar Bryce, 250 kilometer naar het zuidwesten. Bas stuurt Black Bull over naar verluidt Amerika's allermooiste weg, te weten de Scenic Byway nr. 12 die dwars door het Grand Staircase-Escalante National Monument gaat, een bochtige weg door een even afwisselend als indrukwekkend berggebied met prachtige hoogvlakten en diepe canyons en heel veel uitgestrekte rotsformaties in allerlei verschillende kleuren. 
 
Black Bull wordt bij heel veel uitzichtpunten tot stoppen gedwongen, want onze natuur- en landschapsliefhebbers willen niets missen en veel foto's voor thuis overhouden aan deze waanzinnig mooie rit door Utah. Na anderhalf uur houden ze een koffiestop bij een uitspanning in de Escalante Canyon en na nog eens anderhalf uur is Bryce Canyon National Park al bereikt. 
 
Ook in dit park dat maar liefst 34 kilometer lang is, liggen prachtige viewpoints en overlooks waar Black Bull natuurlijk moet stoppen. Morgen wordt er door de inzittenden weer flink gehiked en gewandeld in de natuur, maar vandaag is het 'uitzichtpuntendag'. Dat houdt in: een stukje rijden, uitstappen, genieten, mooie plaatjes schieten, dan nog eens genieten, weer instappen en op naar het volgende viewpoint. 
 
 
Bij Rainbow Point, het hoogste punt in Bryce, wordt in de middag in de schaduw onder de bomen even lekker gepicknickt. Daarna wordt het hele park verder verkend, grotendeels met hulp van Black Bull. Het weer zit vandaag mee; het is half bewolkt en niet heel erg warm, zo'n 26 graden Celsius. Bas, Rolinka, Sjé en Jan lopen bij het bekende 'amfitheater' met de hoodoo's nog wel bijna 2 kilometer over de rim tussen de uitzichtpunten Sunset Point en Sunrise Point (en terug) en ten slotte worden natuurlijk het Visitor Center (voor de plattegronden van de trails morgen en de de stempels voor Bas) en de General Store van Ruby's Inn (voor de drank- en voedsvoorraden) nog even bezocht. 
 
 
Dan naar het hotel voor de komende twee nachten: Bryce Canyon Resort. Het heeft helaas geen Wi-Fi  (dus geen update van dit weblog vandaag en morgen) maar gelukkig wel een lekker zwembad en een restaurant waar om 19.00 uur de maagjes weer lekker bijgevuld worden. Vanavond vroeg naar bed, morgenochtend moeten onze avonturiers vroeg op voor de hikes in dit ongelooflijk mooie en kleurrijke park.
 
P.S. De andere nieuwe foto's van vandaag staan in het foto-album, klik op de aparte link hiernaast. Het is via een i-Pad nogal bewerkelijk en tijdrovend om foto's in de verslagen te plaatsen. Daarom maar even zo.

Reacties

Pa-Gerard 10-08-2016 07:12 {{button-41821}}

Wederom leuk verhaal en mooie foto's

Els 10-08-2016 11:24 {{button-41849}}

👍
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan