Dag 8: Lee Vining - Bishop

Door Dennis en Marike - 10-06-2018 02:28

30-35 graden, zonnig, zweterig

Uit de veren! Vandaag stond het spookstadje Bodie op de planning. Rond de klok van half 9 tuffelden we rustig die kant op. Gisteren hadden we route A geprobeerd(volgens TomTom de snelste), dat ging niet helemaal lekker over 7 à 8 mile (= ongeveer 13 kilometer)dirt road. Vandaag gingen we via route B op aanraden van onze amerikaanse buren. We kwamen nu 3 mile voor Bodie bij dirt road terecht. Het probleem met dirt road is: Het is betreden op eigen risico met de camper, er is weinig bereik en de camper wordt onvrijwillig opnieuw ingericht. Alsnog dachten we fuck die shit. We gaan niet 2x 20 mile rijden om vervolgens weer terug te gaan, dus we gingen voor het hobbelen. Opzich was het te doen, maar 3 mile duren zo wel 20 minuten… Maar agh, van horen zeggen moet Bodie de moeite waard zijn……

Nou…. Het was best interessant om te zien en te horen hoe het is ontstaan. Maar daar was je eigenlijk al na 20 minuten achter en hadden we het ook wel gezien. Dus rammelden we weer terug naar de bewoonde wereld. We zijn trouwens al best veel wilde beesten tegen gekomen: haaien, walvissen, zeeleeuwen, roofvogels, eekhoorns, herten, stieren, een vos die voor ons langs liep en vandaag chipmunks! Tenminste om 1 of andere reden denk ik dat het chipmunks zijn al moet ik toegeven dat ik geen idee is wat een chipmunk is. Oke google...... oh yes.. het waren inderdaad chipmunks. Kleine pluizebollen. Maar goed, al met al 2 uur en 2 rughernia’s verder waren we weer in Lee Vining, waar we ook hadden overnacht. Vandaar reden we naar Bishop!

We hadden een mooie scenic route langs de Sienna Mountains. Overigens een paar grappige verkeersregels die hier in de States anders zijn:
- Keep on lane: Dus of je nou langzaam of snel bent, blijf gewoon op je eigen rijbaan tenzij anders aangegeven, rechts inhalen mag gewoon.
- Rechtsafslaan bij rood stoplicht mag gewoon. Wel even goed uitkijken.
- Bij gelijkwaardige kruispunten moet al het verkeer van alle kanten stoppen. Diegene die als eerste stopt mag ook als eerst weer verder. Niks rechts inhalen, dit is echt veel beter!
Verder geven ze op de verkeersbordjes overal aan wat de consequenties zijn als je je niet aan de regels houdt bijvoorbeeld: No Littering! $1000,- fine.
Lache toch. Die highway patrol, state county, rangers, sherrifs of weet ik het ook zijn allemaal intimiderend genoeg en er is duidelijk veel respect voor.

100 mile verder kwamen we in Bishop, waarvan we wisten dat er een bakkerij was met Nederlandse eigenaren: Erick Schat’s Bakkerij. Even wat nederlandse lekkernijen(met een Amerikaans tintje) halen en daarna op zoek naar een camping. Uiteindelijk kwamen we in een leuke campground op de rand van Bishop terecht naast de golfbaan!(zie plaatje met ijsje) Dus die hadden we in de achtertuin, best lache om wat te kijken onder het genot van een Budweiser. Nog ff ijsje gehaald met 1 bol(even groot als 4 bolletjes in NL) en de dag zat er weer op. Morgen naar LAS VEGAS!

Reacties

AD 10-06-2018 02:46 {{button-51818}}

Super vet

Memke 10-06-2018 08:07 {{button-51822}}

Prachtig het een nog mooier dan het andere.
Geniet nog maar even van de rust en de natuur.
Morgen naar de grote stad.💕💕

Teade Hietkamp 10-06-2018 14:17 {{button-51846}}

Hey vakantiegangers. Morgen naar Las Vegas....., maar jullie eindigen toch daar ook of heb ik het mis. Jullie vliegen toch ook weer vanuit Las Vegas naar Holland.......... Of hebben jullie nog een lus te maken vanuit Las Vegas........... We lezen het wel de komende tijd. Groet het groene Friesland

Hilda 11-06-2018 17:04 {{button-51921}}

Haha leuk zo'n ghost town. Wij zijn bij Death Valley een heel stuk omgereden voor een ghost town. Was ook niet echt de moeite ;-)
Succes met de verkeersregels haha.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan