Dag 5 Helena - Yellowstone

Door Rob en Rosy - 07-09-2022 02:26

Dag 5 Helena – Yellowstone

 

06.00 uur in de ochtend. Naar buiten met een kop dampende koffie. Het is heerlijk koel, muisstil en geen zuchtje wind. Het water is zo glad als een spiegel en het enige wat je af en toe hoort is een vis die uit het water springt. Langzaam kleurt de hemel rood en komt de zon, als een rode bol, op vanachter de bergtoppen.

Na dit magisch moment rijden we richting Yellowstone National Park. Het eerste gedeelte tot Bozeman is vrij saai en valt weinig over te melden. Na Bozeman verandert het landschap. Het vlakke landschap wordt bergachtig en de hellingen zijn begroeit met dennenbomen. Ook de weg wordt van lang gerekt naar meer bochtiger. Het laatste uur rijden we door de bergen en naderen West Yellowstone. Het is zondag en dus behoorlijk druk. West Yellowstone is een echte toeristenplaats met heel veel souvenirwinkels. Maar midden in de stad staan we in een keer in de file. Veel verkeer wat het park in gaat. Gelukkig schiet het op omdat wij in de rij met parkpassen mogen en kunnen we snel onze weg vervolgen. Vanaf de ingang is het dan nog een kleine 20 km tot de campground. Wel een mooie weg om te rijden en krijgen zo een eerste indruk van het park. Na ons te hebben geinstalleerd gaan we onze eerste hike maken. De Purple Mountain Trail is een 5 km lange wandeling de berg op. Maar na een kleine 3 km bergop besluiten we toch om terug te gaan. De temperatuur is te hoog, zo’n 30 graden, en er is te weinig schaduw. Onze water voorraad die we mee hebben genomen begint ook op te raken. Terug bij de camper is het douchen en omkleden om richting stad te gaan voor het avondeten. Meteen buiten de camping rijden wij een file in. Achteraf horen wij dat een of andere idioot dacht een beer te zien en meteen gaan 10.000 andere idioten op de rem om te kijken of die eerste idioot gelijk heeft. We staan stil tot op een gegeven moment een ranger voorbij komt rijden met een omroep installatie in zijn auto. Hij roept om dat iedereen door moet rijden omdat er niks te zien is. Uiteindelijk begint het te lopen. Een rit die normaal 20 minuten duurt wordt zodoende anderhalf uur.

Na het eten rijden we terug richting camping. Dan wordt duidelijk hoe druk het die dag in het park is geweest. Op de weg het park uit staat een ellenlange file. Wij gaan park in dus hebben er geen last van.

Terug bij de camper wordt het kampvuur aangemaakt en zitten we lekker onder het genot van een glas whisky te genieten van de sterrenhemel.

Reacties

Annemiek Reemers-Geraats 10-09-2022 08:57 {{button-66250}}

Kei leuk jullie verhalen👌Moesten jullie met de camper de stad in of heb je nog ergens een vervoermiddel verstopt😉
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan