Dag 7 Yellowstone - Grand Tetons

Door Rob en Rosy - 08-09-2022 04:07

Dag 7 Yellowstone – Grand Teton

 

Dinsdag 6 September. 7 dagen onderweg en we besluiten om eens uit te slapen, dus voor de verandering staan we om 07.00 uur op.

Vandaag rijden wij via de upper loop van Yellowstone naar de Grand Tetons. Maar aangezien vrouwlief heeft besloten ‘s avonds een glas whisky mee te drinken aan het kampvuur wordt de eerste stop de campingwinkel om een extra fles whisky in te slaan. We hebben geluk, net onderweg, spotten wij een Bald Eagle ( Amerikaanse Zeearend ) die ons op zijn gemak vanuit een boom langs de weg zit te bekijken. Wat een machtig dier en geweldig om te zien. En een geluk er een te spotten.

Daarna rijden wij door naar de upper loop met als eerste stop het Norris Bassin. Dit is een groot gebied met enkele tientallen geysers en stoomholen. Je loopt via een 3 km lange trail tussen de geysers door met als hoogtepunt “Steamboat”. Dit is de grootste actieve geyser ter wereld. Bij een uitbarsting spuit hij wel tot 92 meter hoog. Helaas is hij vrij onvoorspelbaar en kan de pauze tussen de uitbraken varieren van 3 dagen tot 50 jaar. Wij besluiten om toch maar om niet de gok te wagen en lopen door. Hierna gaat de rit verder naar de Mammoth Hot Springs met zijn kalk terrassen.

Na een korte stop in Mammoth Village vervolgen wij onze weg via de noordpas naar de Grand Tetons.

Dit is een actieve en langgerekte bergketen, met acht pieken die hoger liggen dan 3600 meter. Onderdeel van deze keten is de 4197 meter hoge Grand Teton. De naam stamt uit de tijd van de franse pelsjagers die de berg deze naam gaven en letterlijk vertaald betekend “grote tieten“.

Na een heerlijke rit arriveren wij bij Signal Mountain Campground gelegen aan Jackson Lake. Hier hebben wij een plek midden in het bos, ver weg van welke buur dan ook.

Na de camper te hebben geinstalleerd kleden wij ons om voor een duik in het verfrissende Jackson Lake ,want de temperatuur is nog steeds rond de 30 graden.

En zoals jullie inmiddels wel zullen raden eindigt de dag met kampvuur, whisky en sterren.

Reacties

Karin Boumans 08-09-2022 16:14 {{button-66209}}

Hoi Rosy & Rob,
Wat een geweldig mooie ervaring en heel leuk geschreven. Ik weet niet wie van jullie twee schrijver moet worden 😅
Groetjes en geniet 😉

Annemiek Reemers-Geraats 10-09-2022 09:03 {{button-66251}}

Rob je bent n goede verteller, leest heel
prettig. Schrijf jij alleen of Rosy ook?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan