Dag 8 Grand Tetons - Virginia City

Door Rob en Rosy - 09-09-2022 03:56

Dag 7 Grand Teton – Virginia City

 

Het is vroeg in de ochtend als we onze reis hervatten richting Virginia City. De toppen van de Grand Tetons liggen in de eerste ochtend zon en wij genieten van het prachtige uitzicht op de bergtoppen. Eerste stop is een klein kerkje The chapel of the Transfiguration. Een klein kerk stammend uit 1925 dat bestaat uit slechts 1 ruimte met enkele banken. Achter in de kerk is een groot raam wat een geweldig uitzicht biedt op de bergen.

Net buiten het park ligt Mormon Road. Hier staan enkele schuren uit 1880, de T.A. Moulton barns. Daarna moeten wij nog over de hoge bergpas waarbij onze camper flink moet werken maar dat lukt zonder verdere problemen.

Wat volgt is een heerlijke roadtrip door Wyoming en Montana. Vooral Montana is geweldig om te zien. Het is het gebied waar Lewis & Clark doorheen trokken. Hier zie je ook hoe trots de amerikanen zijn op hun korte geschiedenis. Overal langs de weg zie je Historical sites waar je borden vind met daarop beschreven de bijzondere gebeurtenis die daar hebben plaatsgevonden. Volgens mij als ze wisten dat Lewis en Clark ergens een scheet hadden gelaten zou er ongetwijfeld een bord staan met de tekst “Lewis & Clark farted here”

Maar ook de historische gebouwen worden goed bewaard. Met regelmaat zie je oude vervallen schuren en huizen, uit de tijd van de kolonisten en pelsjagers, tussen de nieuwe gebouwen.

Onderweg passeren we enekel kleine typische amerikaanse gehuchten. Soms lijkt het alsof we door een filmdecor rijden.

De laatste 100 km gaat door een kilometers brede vallei met enkel grote ranches en geweldig grote huizen in de heuvels.

Aan het eind van de vallei komen we aan in Stennis. Hier ligt Willy’s Distillery, een oude distillerij waar bourbon whisky wordt gemaakt. Natuurlijk moet ik naar binnen voor een klein tasting en nosing en kom ik met een fles onder de arm weer naar buiten.

Na een 20 km doorrijden arriveren wij op onze camping in Virginia City. Het is inmiddels een klein beetje gaan regenen en onweren. We willen naar het stadje lopen maar de mevrouw van de camping raadt het ons ten strengste af om met onweer buiten te komen. In deze regio zijn blimsemflitsen tot op de grond en de kans te worden geraakt is vrij groot. Gelukkig is het onweer een kleine 10 minuten later voorbij en kunnen we de ½ mile naar de stad lopen.

Virginia City is wat ze noemen een Living Ghosttown.De doorgaande weg loopt dwars door het stadje. Je rijdt in feite door een openlucht museum. Hier werd het eerste goud in Montana gevonden wat de oorzaak was van de goldrush. Tegenwoordig is het stadje eigendom van de staat. De meeste panden zijn nog in orginele staat en de inrichting is behouden gebleven. Deze panden zijn opengesteld voor publiek en ja kan binnen een indruk krijgen van hoe het leven in die tijd was.

Een deel van de panden is geleasd en hierin zijn restaurants, winkeltjes en cafe’s te vinden. Het is alleen open tijdens het seizoen. In de winter leven hiet zo’n 180 vaste bewoners.

Het is warm en onze kelen vragen om vocht. Dus lopen we richting Saloon. Het troittoir is nog een echte houten boardwalk en voor de saloon zitten enkele locals te genieten van een biertje. We raken in gesprek met een oudere dame die ons een en ander over de geschiedenis van de streek verteld. Ook horen wij over de Boothill begraafplaats en besluiten die boven op de heuvel te gaan bezichtigen. Het is best een steile klim en met die warmte is het best vermoeiend en dorstig makend.

Dus terug naar beneden en toch maar weer even naar de saloon voor een biertje. De Hay Bay Saloon is de oudste saloon van Montana en dat is ook te zien aan de inrichting van het oude houten gebouw. Deze keer raken we aan de praat met de andere bewoners die voor de saloon zitten en binnen no time lijkt het alsof we ze al jaren kennen. Er wordt volop verteld, gelachen en gedronken.

Zo eindigt de dag en wordt de weg terug naar de camping nog een kleine uitdaging.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan