Coeur d'Elene - Twisp

Door Rob en Rosy - 10-09-2022 03:44

Half 7, het beloofd een prachtige dag te worden. De lucht is blauw en de zon schijnt volop. Helaas na enkele kilometers rijden kleurt de lucht grauw van de rook. Zo ver als je kan kijken alleen maar een dikke deken van rook. Op een gegeven moment wordt het zelfs zo erg dat neus keel en ogen gaan prikkelen. Als je het niet zelf ziet is het moeilijk voor te stellen hoeveel rook er ontstaat bij natuurbranden. Pas na een kleine 150 km, als we de vallei bij de Coulle Dam inrijden klaart de lucht op. Meteen krijgt het landschap een andere kleur en het wordt weer volop genieten. Op een gegeven moment stoppen we in the middle of nowhere om even van het uitzicht te genieten. Zodra we uitstappen voelen we de zon op onze huid branden, een warme bries blaast in ons gezicht en boven ons cirkelen enkele adelaars in de strak blauwe lucht. En verder is er alleen maar stilte, stilte en stilte. Heerlijk om even stil te staan. Nadat we de Chief Joseph Dam zijn gepasseerd rijden we de North Cascades Scenic Highway op, door velen bekroond tot de mooiste weg van Washington. En dat is absoluut waar. 

Na te zijn aangekomen op de campground besluiten we eerst het dorpje Winthrop te bezoeken. Voor een wandeling is het veel te warm, het is nog steeds een kleine 30 graden. Morgenvroeg op tijd eruit en dan maken wij enkele trails.

Whinthrop is ook weer een oud mijnwerkers dorp met allemaal oude gebouwen. Deze keer geen spookstadje maar een bruisende stad met veel winkels, barretjes en restaurants. Nadat wij een beetje hebben rond geslenterd en diverse winkeltjes hebben bezocht eindigen wij in de plaatselijke saloon voor een biertje en wat gesprekken aan de bar. Hierna weer terug naar de campground voor een zelf gemaakt diner en een heerlijke avond buiten. We spelen gezellig een paar potjes Regenwormen met Thijs en Annemiek, een Nederlands stel die bij ons op de campground staan. Benieuwd wat de dag ons morgen zal brengen.

Reacties

Agnieszka 10-09-2022 08:51 {{button-66249}}

Wunderschöne Bilder, kann man da auch wild Campen?
Wir sollten so eine Reise machen statt blöde Disneyland besuchen 😂🙈
LG

Annemiek Reemers-Geraats 10-09-2022 09:16 {{button-66253}}

Ook mooi al die foto’s erbij.
Geniet ze nog😘
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan