Dag 20 Kelowna - Revelstoke

Door Rob en Rosy - 25-09-2022 18:37

Dag 20 Kelowna – Revelstoke

 

We rijden van Kelowna naar Revelstoke. Wederom een prachtige rit maar voornamelijk over de BC1. Het landschap wisselt af van bergen naar dalen en onderweg nemen we enkele stops om van het uitzicht te genieten. De camping in Revelstoke is een echte natuurcamping. Alles draait er om de natuur en zijn bewoners. Kampvuur is toegestaan maar enkel met het hout dat zij zelf verstrekken. Daarom ligt er achteraan op de camping een grote stapel hout waar iedereen gratis gebruik van kan maken voor het maken van een kampvuur. Maar eerst besluiten we om de berg op te rijden via de Meadows in the sky parkway. Dit is een 26 km lange kronkelende weg hoog de bergen in. Onderweg nemen we enkele stops met geweldige vergezichten. Eenmaal boven aangekomen is duidelijk te merken dat het later in het jaar wordt. De wind is ijzig en de lucht iets meer bewolkt. De laatste kilometer moeten we te voet afleggen via een stijl hellend pad door de bossen. Maar eenmaal boven worden we beloond met een geweldig uitzicht. Ook ligt daar het de laatse cabin die tot 1982 heeft gediend als bewakingspunt voor beginnende bosbranden. Daar hebben wij een 360 graden zicht over de omliggende bergen, bossen en vallei.

Aansluitend rijden we naar beneden om te gaan dineren in “The Village Idiot “, een skihut achtige eettent die volledig is ingericht met allerlei attributen uit de skisport. Overal ski’s en snowboards en een gezellige drukte alsof er een afterski party is.

Dan terug naar de camping voor een afsluitend kampvuur. Omdat er geen maan is en wij in de middel of nowhere zitten zonder lichtvervuiling is er een absoluut geweldige sterrenhemel te zien. Het ultieme genieten.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan