Dag 18 Victoria - Hope

Door Rob en Rosy - 19-09-2022 17:26

Dag 18 Victoria – Hope

 

Het is Zaterdag 17 September en vandaag steken we weer over naar het vaste land. Besloten om de veerboot van 9 uur te nemen. Het is 3 kwartier rijden tot de boot en we moeten 1 uur van te voren aanwezig zijn, dus staan we om 8 uur al in de rij. Gelukkig is het niet te druk met grote voertuigen en rijden we rond kwart voor 9 aan boord. In de rijen met personenwagens is het echter een drukte van jewelste. De overtocht duurt anderhalf uur. Aan boord staan lange rijen voor het restaurant en we besluiten enkel een kop koffie te nemen voor buiten op het zonnedek. Het is fris maar de zon schijnt volop en we genieten van het uitzicht.

Na anderhalf uur rijden we van boord en vervolgen onze rit naar Hope. Het eerste tot voorbij Vancouver is vrij druk maar daarna wordt het rustiger op de weg en wordt het lekker cruisen. We rijden over bergen en door dalen. Soms boven over een bergtop met prachtige vergezichten om daarna weer door een dal te rijden langs gouden weiden met koeien en paarden. Onze grootste angst is dat we nog last zullen hebben van de grote brand die afgelopen week in Hope heeft gewoedt, maar gelukkig valt het reuze mee. Als we Hope naderen zien we alleen enkele rookpluimen hoog in de bergen waar het vuur nog wordt nageblust. Verder is de lucht helder en schijnt de zon. Op de camping kunnen we zelfs een propaan firepit huren, alleen verhuren ze geen gasflessen en past de aansluiting niet op de aansluiting in de camper. Dus Carlo en ik op pad om een verloopstuk te kopen. Helaas, na een uurtje en enkele winkels verder moeten wij de hoop in Hope opgeven. Inmiddels hebben de dames gevraagd om brood mee te nemen. Dus op zoek naar een bakker. Bakker gevonden, jammer brood uitverkocht. Dan maar door naar de supermarkt.

Vanaf de camping is er een korte trail richting het meer. Net buiten de camping staat een bord met daarop Rambo. Hier is namelijk de eerste film van Rambo opgenomen. Jammer genoeg zijn de tunnels, waar een gedeelte van de film zich afspeelt, afgesloten door een grote overstroming eerder dit jaar. Ook de beroemde houten brug is inmiddels vervangen door een betonnen brug en enkel een groot bord met filmfragmenten afgebeeld herinnert hier nog aan.

Wel staat er midden in het bos een oude verroeste oldtimer vol met kogelgaten. Of deze ook tot de filmset behoort weten we niet, maar we gaan film nog eens kijken om dit uit te zoeken.

Het laatste stuk van de trail voert door een woonwijk. Leuk om te zien hoe de mensen hier leven. Om zeker te weten dat we de goede weg volgen spreken we een ouder echtpaar aan dat in hun voortuin staat te werken. En zoals normaal raken we aan de praat en krijgen we meer te horen over het leven ter plaatse en de grote overstroming. Het blijkt dat er grote gebieden door modderstromen zijn weggevaagd, waaronder enkele huizen en ook onze camping die wij eerst hadden geboekt. Uiteindelijk bereiken we het meer en na een half uurtje genieten van de rust en het uitzicht gaan we terug naar de camping. Deze keer staan weer midden in het bos met achter ons een rustig stromende rivier. Normaal een brede rivier maar door de droogte nu een stroompje wat je voet zou kunnen oversteken. Vandaag is het home coocking, macaroni, en helaas geen kampvuur. Maar een telefoontje naar de volgende camping, in Kelowna, wijst uit dat zij een vuurpaan, BBQ en gasflessen te huur hebben. Dus morgenavond eindelijk weer een vuurtje.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan