Dag 14 Vancouver - Campbell River

Door Rob en Rosy - 15-09-2022 18:29

Dag 14 Vancouver – Campbell River ( Vancouver Island )

 

Het is weer vroug uit de veren want het advies is om een uur van te voren bij de veerboot te zijn. Deze vertrekt om half 8 en dus staan we al om half 8 in de rij.

Het is druk maar gelukkig past alles op de immense boot. Na een tocht van bijna 2 uur rijden we in Nanaimo van de boot af. Hier nemen we meteen even tijd voor een lunch om vervolgens de weg naar Campbell River te nemen. We rijden via de Oceanside Road welke ons langs de vele authentieke kustplaatsjes voert. Na een rit van zo’n 3 uur komen we aan op de Quinsam campground. Deze ligt waar de Campbell River en Quinsam River bij elkaar komen. Onze campers staan direct aan de Quinsam River en het is 200 meter lopen tot aan de Campbell River.

‘s Middags is er tijd voor een mooie Trail. We lopen naar Elk Falls, een 4 kilometer lange wandeling langs de rivier. De rivier is een broedplaats voor zalm en deze zie je dan ook met regelmaat boven het water uitspringen. Na een kilometer of 2 komen we bij een dam waar een grote broedplaats van zalm is. Hier zwemmen duizenden jonge zalmen die zich opmaken voor de grote migratie. Het is een war spektakel van springende vissen.

Na nog eens 2 kilometer arriveren we bij de Elk Falls. Hier is een stalen hangbrug op zo’n 70 meter hoogte over de ravijn. Beneden dondert met veel geweld de waterval in de Campbell River. ‘s Avonds gaan we de stad in om te eten en omdat Manon jarig is maken we er een klein feestje van. Helaas geldt er een kampvuur verbod, dus wordt het laatste drankje genuttigd bij kaarslicht.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan