Dag 17 Tofino - Victoria

Door Rob en Rosy - 19-09-2022 17:24

Dag 17 Tofino – Victoria

 

We steken het eiland weer over om naar Victoria te gaan. Omdat er maar weinig wegen over Vancouver Island lopen zijn we genoodzaakt de hoofdweg te nemen. Dit is een drukke rijksweg die ons eerst terug voert naar Nanaimo en van daaruit naar het zuidelijk gelegen Victoria.

Rond de middag arriveren wij op de camping. Helaas zijn er geen Ubers en moeten wij de bus nemen. Dit is nog een behoorlijk helse rit. De bus stopt zowat elke 100 meter bij een halte. Tegen de tijd dat we het centrum bereiken zijn we behoorlijk door elkaar geschud van alle stops. Maar gelukkig is het ook deze keer de moeite waard. Victoria is een hele leuke hippe bruisende stad. Na een lunch lopen we richting Fishermans Wharf. Dit oude gedeelte van Victoria bestaat uit vele drijvende woningen verbonden door houten vlonders. De woningen zijn nog staads bewoond door particulieren maar verder is het hele gedeelte een toeristische attractie. Tegen de avond nemen we een watertaxi terug naar het centrum. Deze watertaxi’s zijn hele kleine bootjes waar zo’n 10 personen op kunnen en die kris kras door de haven varen.

Later op de avond aanvaarden we de reis terug naar de camping. Alleen een probleem, waar stopt de bus ook alweer. Na veel vragen, op en neer lopen, vinden we uiteindelijk de juiste halte. Helaas is ook de terugweg een rit met vele stops. Maar het wordt wel een leuke rit en een gezellige afsluiter van een fijne dag.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan