Dag 15 Campbell River - Tofino

Door Rob en Rosy - 15-09-2022 18:30

Dag 15 Campbell River

 

Vandaag is de dag waar ik naar heb uitgekeken. We gaan met een Zodiac de zee op om walvissen te spotten. Rond 9 uur melden wij ons bij het kantoor van de organisator. We krijgen zogenaamde Floatsuits uitgereikt die ons warm houden en, mochten we overboord vallen, die ons drijvende houden. Na een korte briefing vertrekken we. Er zijn totaal 5 koppels aan boord.

Het weer is perfect, 22 graden, blauwe lucht en volle zon. Eenmaal op het open water gaat de zodiac met een kleine 45 km per uur over het water en is het aangenaam met de dikke pakken aan. Na een kwartiertje varen stoppen we bij een boei waarop enkel zeeleeuwen liggen te zonnen. Onze schipper, een jonge meid, weet heel veel over deze dieren te vertellen. Maar ook de rest van de dag weet zij ons van heel veel over het leven in zee te vertellen. Na nog een half uur varen is het grote moment daar. Er wordt een grote bultrug gespot. Op een kleine 200 meter afstand zien we de fontein en even daarna verschijnt hij boven water. Dat moment is echt met geen woorden te beschrijven Wat geweldig om deze grote dieren van dichtbij te mogen zien. Na een kwartier te hebben genoten vervolgen wij onze weg en na nog geen kwartier stuiten we op 3 spelende Orka’s. Onze dag kan niet meer stuk. Hier blijven wezeker een half uur genieten van hoe deze dieren plezier hebben.

Zo gaat het eigenlijk de hele dag door. De zee blijft spiegelglad, lucht strak blauw, zon volop en iedereen zit gewoon in stilte te genieten. Dit is een dag die voor mij niet voorbij hoeft te gaan. Net voor de lunch spotten we nog een bultrug. Deze zwemt tot op een 100 meter voorbij aan onze boot. Na de lunch op Stewart Island spotten we nog een kolonie zeeleeuwen die heerlijk liggen te zonnen op de rotsen. Na een dag met tig zeeleeuwen, 2 bultruggen en 3 orka’s te hebben gezien bereiken we rond 5 uur weer de haven. Een uur later dan gepland beginnen we aan onze rit naar Tofino. De rit gaat via de Pacific Rim Highway dwars over het eiland. Omdat we een uur later zijn vertrokken hopen we nog voor het donker in Tofino aan te komen. Maar helaas, een kleine 40 kilometer voor onze eindbestemming stuiten we op wegwerkzaamheden. Het licht staat op rood, dus moeten we wachten. Normaal is er 1 rijbaan geblokkeerd en kan het verkeer om en om doorrijden maar hier zijn ze aan 2 rijbanen gelijktijdig aan het werken. Hierdoor staan we bijna 1 uur stil voor een rood licht. Het is inmiddels donker als we onze weg mogen vervolgen. Rond 10 uur arriveren we op de camping Surfgrove. Met een biertje in de hand lopen we nog even naar het strand om te genieten van een volle sterrenhemel om vervolgens moe maar voldaan onder de wol te kruipen.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan