Dag 19 Hope - Kelowna

Door Rob en Rosy - 19-09-2022 17:27

Dag 19 Hope – Kelowna

 

Het is Zondag maar gelukkig is de supermarkt al om 7 uur open. Eerste stop dus inkopen doen voor de bbq deze avond. Daarna een rit van zo’n 250km door de bergen naar Kelowna. Onderweg is te zien hoeveel werk er wordt gestoken in het behoudt van de natuurparken. Overal zijn werkzaamheden met grote machines die wegen herstellen, berghelling verstevigen, waterafvoer reguleren enz. Wederom rijden we over enkele bergpassen om uiteindelijk te arriveren in Kelowna, een middel grote stad met zo’n 120.00 inwoners. Onze camping ligt 15 km buiten de stad. Het is een kleine camping en eigenlijk meer een versboerderij. Er lopen kippen en we kunnen verse groente uit eigen tuin kopen bij de vriendelijke eigenaren. Op onze plaats staat de vuurpan, bbq en gasfles al klaar voor gebruik. Alles is verzorgd, zelfs de bbq is al gevuld met kolen en aanmaakblokjes.

We worden heel hartelijk verwelkomd alsof we familie zijn die na lange tijd op visite komt. Als de campers zijn geinstalleerd komt de eigenaresse met een vaasje vers geplukte bloemen en bakje druiven uit eigen tuin.

Natuurlijk hoort een praatje hierbij en veteld zij uitvoerig over de brand van 2003. Het is bijna niet voor te stellen wat een geweld dat is. Er heeft een vuurstorm gewoed en het lawaai en de rook was zo hevig dat ze alleen met oorkappen op en maskers voor de mond naar buiten konden. Op enig moment werden zij dan ook geevaccueerd, omdat men vreesde dat de hele regio in vlammen zou opgaan. Hun huis werd gelukkig dag en nacht besproeid en tot ieders geluk draaide in een keer de wind en verplaatste de vuurstorm zich in een andere richting en bleef alles gespaard.

Nog onder de indruk van haar verhaal gaan we richting Kettle Valley Railway. Dit is een voormalige spoorweg hoog in de bergen en is tegenwoordig omgetoverd tot een prachtige wandel en fietsroute. De route is 12 kilometer lang en ligt tussen 2 voormalige stations. Om er te komen moet je eerst over een 8 km lange onverharde weg de bergen in. Op de parkeerplaats is een fietsverhuur waar we fietsen huren. De route gaat over smalle paden met aan een kant diepe afgronden. We passeren 2 tunnels en 18 houten spoorbruggen waarvan de langste 220 meter. De uitzichten zijn echt overweldigend, je kijkt uit over fruitboom en wijngaarden. In de verte ligt Kelowna en zie je het Okanagan meer liggen. We hebben 2 uur nodig om de 20 kilometer lange route af te leggen. Omdat er heel veel wijnboerderijen in de omgeving liggen moeten we er uiteraard een bezoeken. Het wordt Kitsch Winery. Een prachtig mooi wijndomein. Het is een klein domein waar jaarlijks zo’n 36.000 flessen wijn worden geproduceerd. We zijn de enige aanwezigen en zitten op het terras tussen de wijngaarden en hebben wederom een fantastisch uitzicht over de vallei. Na het proeven van enkele wijnen en natuurlijk het kopen van enkele flessen gaan we terug naar de camping voor een gezellige avond met bbq en kampvuur.

Reacties

Resi 19-09-2022 18:31 {{button-66501}}

Wat een mooie landschappen en die bomen 😮

Annemiek Reemers-Geraats 20-09-2022 05:47 {{button-66505}}

Wat een leuke verhalen en prachtige foto’s. Ik geniet een beetje met jullie mee. Heel veel plezier nog met z’n 4en🍀👋👋😘

Peter schaekens 22-09-2022 14:17 {{button-66539}}

Echt leuk geschreven
Rosie nog ff en het is weer voorbij .trouwens voor ons ook
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan