Dag 6 Yellowstone

Door Rob en Rosy - 07-09-2022 02:27

Dag 6 Yellowstone

 

Voor vandaag staat er een tocht door Yellowstone gepland. We hebben gekozen voor een georganiseerde tocht omdat het met de camper te moeilijk is overal een parkeerplaats te vinden en er is zoveel te zien dat het wel fijn is relaxed te zitten en niet op de weg te hoeven letten.

We rijden naar de Old Faithfull Inn waar ons vertrek punt is. Onderweg komen we al door de Geyser Area. Een gebied met overal witte stoomkolommen veroorzaakt door de vele geysers. Een geweldig uitzicht.

De Old Faithfull Inn is een gigantisch hotel geheel van hout. En niet zomaar hout, nee gigantisch dikke boomstammen zijn gebruikt voor de constructie en bouw. De hal is megagroot en je weet niet waar je het eerst moet kijken.

Na kennis te hebben gemaakt met toerleidster Michaela gaan we met een groep van 10 man op pad in een minivan.

Yellowstone park bestaat toeristisch gezien uit 2 loops, de zuidelijke en noordelijke. Voor vandaag doen we voornamelijk de zuiderlijke loop. De rit naar onze eerste stop geeft al meteen een indruk van de uitgestrektheid van het park. We rijden ongeveer 45 minuten tot onze eerste stop en Michaela legt uit de de zuidelijke loop ca 220 km lang is.

Om de hele dag te gaan beschrijven is niet doenlijk, ik zou dan enkele bladzijden moeten volschrijven. Maar onderweg rijden we langs het Yellowstone meer, waar geen eind aan lijkt te komen. Stoppen we bij grote watervallen, de Yellowstone Canyon en zien we honderden Bizons. Deze lopen gewoon over de weg en regelmatig moeten we stoppen voor een bizon die midden op de weg staat. En omdat de natuur de baas is n Yellowstone wordt er geduldig gewacht tot de bizon besluit zijn weg te vervolgen. Aan beide zijde van de weg onstaan daardoor files, de Bison-Jams genoemd. En helaas geen beer gezien. Alhoewel ik denk er een te hebben geroken, maar die mening is nogal verdeeld omdat het voornamelijk in de camper was.

Michaela verteld onderweg heel veel over het park. Zoals dat er bijvoorbeeld geen natuurbranden worden bestreden in Yellowstone. Hier laat men de natuur zijn gang gaan. Enkel branden veroorzaakt door de mens worden betreden. Ook wordt erna een brand niks aangeplant maar hersteld de natuur zichzelf. Jagen om bepaalde populaties in stand te houden wordt ook niet gedaan. Het gebied is zo inmens groot dat dit niet nodig is. Na een hele dag onderweg te zijn geweest komen we weer terug in de Geyser Area. We stoppen bij enkele bassins met Geisers. Dit is ook weer iets dat men niet kan beschrijven, dit moet je hebben gezien. Wel krijgen we te horen dat de kleuren in de bassins worden veroorzaakt door bacteriën. Hoe warmer het water des blauwer de kleur. Hoe meer het water afkoelt verandert de kleur van blauw naar geel naar oranje naar bruin. Uiteindelijk komen we weer terug bij de Olf Faithfull. Net op tijd om erbij te zijn als deze gaat spuiten. Daar krijg je kippenvel van als dat natuurfenomeen plaats vindt. Een gigantische fontein van stroom en kokend water spuit een kleine 50 meter de lucht in. Het spektakel duurt ongeveer 1 minuut.

Aansluitend rijden wij naar het Prismatic Bassin. De bekendste plek in Yellowstone. Een rond bassin met ringen in de kleuren blauw, geel, oranje en bruin. Ernaast ligt een grote actieve geiser die niet spuit maar wel een constante stroom koekend water de rivier in laat lopen. Op het bord erbij staat dat dit wel zo’n 16000 liter per minuut is.

Om een goede blik op het Prismatic Bassin te kunnen krijgen maken we nog een korte hike naar de overlook. En inderdaad, het is overweldigend wat je dan te zien krijgt.

Moe van alle indrukken van de dag rijden we terug naar de camping. Dan het dagelijkse ritueel, kampvuur aan, vlees erop, eten en de dag afsluiten bij het kampvuur met een lekkere whisky en genieten van de stilte en de sterren.

Reacties

Marg 07-09-2022 03:27 {{button-66170}}

Wow, dat klinkt allemaal heel mooi! Geniet ervan!

Resi 07-09-2022 07:13 {{button-66171}}

Heel mooi beschreven allemaal! Het lijkt me geweldig, fijne reis verder, benieuwd naar de rest!

Gaby Visser 07-09-2022 23:55 {{button-66200}}

Wat geweldig allemaal. Rob je schrijft superleuk maar wat jullie zien is natuurlijk met geen pen te beschrijven. Dat moet je zien, ruiken en voelen.
En wat die beer 🐻 betreft. Tsja, in de camper kunnen dat maar twee zijn🤣
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan