Safeway

safeway logo

Safeway is een supermarktketen verspreid over heel Noord-Amerika en Canada. Gestart in 1915 in Idaho in Noord-Amerika telt de keten nu 1.702 vestigingen. Hieronder vallen de supermarkten Vons in Zuid-Californië en Nevada, Randalls en Tom Thumb in Texas, Genuardi in Philadelphia en Carr’s in Alaska. De supermarkten zijn over het algemeen 24 uur per dag of anders zeer vroeg in de ochtend tot 's avonds laat open. De exacte openingstijden zijn op de website www.safeway .com te vinden met behulp van de store locator. De keten is ook in het bezit van een apotheek die doordeweeks van 09:00 uur ‘s ochtends tot maximaal 21:00 uur ‘s avonds geopend is en in het weekend meestal van 09:00 uur ’s ochtends tot 17:00 uur ‘s avonds.

Geschiedenis

In 1915 kocht M.B. Skaggs in American Falls, Idaho een kleine supermarkt over van zijn vader. Hij was zeer ambitieus en wist de supermarkt tot een groot succes te maken. In 1926 was hij in het bezit van 428 zogenaamde ‘Skaggs’-supermarkten in tien staten. In 1912 had Sam Seelig een supermarkt geopend in Los Angeles, Californië . Hij noemde deze supermarkt ‘Selig’, naar zichzelf. In 1917 had hij zijn ene supermarkt uit weten breiden naar een keten van 71 winkels. Seelig stapte echter in 1924 uit de zaak. Door zijn vertrek werd er besloten om de keten een andere naam te geven. Zo ontstond Safeway. In 1926 gingen de Safeway- en Skaggsketens samen onder de al bestaande naam Safeway. Zo werd de supermarktketen haast verdubbeld in aantal. Het aantal ketens bleef groeien en verspreidde zich ook naar Canada. De Safeway Group ziet de Skaggs-supermarkt in American Falls als de eerste originele supermarkt en daarmee M.B. Skaggs als grondlegger van de keten. Dit is enigszins opmerkelijk aangezien het deel van de ketens van Selig technisch gezien gezorgd heeft voor de naam Safeway. Wellicht wordt Skaggs als grondlegger gezien omdat zijn supermarkt in American Falls eerder werd opgericht dan de supermarkt van Seelig in Los Angeles.

De Supermarkt

De supermarkten van Safeway bieden vele diensten aan. Naast een apotheek bij de supermarkt bieden ze ook catering aan. Het is mogelijk om met behulp van het team van Safeway een lunch, barbecue of feestje voor te bereiden. Je kunt telefonisch met de medewerkers over het gewenste menu overleggen en het vervolgens thuis laten bezorgen. Ook is er een café in de winkels aanwezig, genaamd ‘Signature Café’. Hier kun je van het menu bijvoorbeeld een pizza, sandwich of frozen yoghurt (bevroren yoghurt) in allerlei smaken bestellen of je kunt zelf je eigen menu samenstellen. Vanzelfsprekend is er ook een bakkerij aanwezig in de supermarkten. Hier wordt brood handgemaakt op Europese wijze, zodat alle broden volgens Safeway uniek zijn. Naast een bakkerij is er ook een Deli aanwezig. Dit is een afdeling waar je verse gerechten kunt kopen, zoals Jamaicaanse gegrilde garnaal op een spies met penne en verse spinazie of mediterrane vleeskebabs en St.Louis style ribbetjes.

Safeway gebruikt voor hun vlees en kaas het principe van ‘primo Taglio’, dat wil zeggen dat het vlees geen bindmiddelen of vullers bevat en met de hand gesneden wordt. De kaas en het vlees zijn dus erg vers. Er is een aparte slagerij voor vers, honderd procent Amerikaans vlees en ook een seafoodafdeling waar verschillende soorten (lokaal gevangen) vis, krab, garnalen en gerookte visproducten verkrijgbaar zijn. Tips om vis te bereiden zijn ook te vinden op de website. Bovendien is Safeway in het bezit van een internationale salade- en olijvenbar, waar vele verschillende soorten salades gekozen kunnen worden. Bij Safeway kun je een clubcard aanvragen, daarmee krijg je korting op bepaalde producten. Zo is het mogelijk van het merk Tully’s zeven producten te kopen en er nog één extra gratis bij te krijgen. Safeway verkoopt naast etenswaren ook bloemen en heeft een uitgebreide alcoholafdeling. Er zijn onder andere meer dan duizend wijnsoorten te vinden.

Milieu

Safeway inspecteert haar producten voordat ze in de winkel komen zeker vijf verschillende keren. De keten vindt het belangrijk dat er ook veel lokaal geproduceerde producten in de winkels liggen, om zo het milieu te beschermen. Daarom werken ze samen met lokale boeren. Bovendien is er een grote selectie van biologisch fruit en groente met het USDA-certificaat in de supermarkten aanwezig. Safeway is dus een zeer uitgebreide supermarkt die veel waarde hecht aan het milieu en zich daar ook voor in zet. Hierom belooft de keten om mensen die niet tevreden zijn met hun producten het volledige bedrag terug te geven of het gekochte product gratis in te wisselen voor een nieuw exemplaar.

Meer informatie over Safeway is te vinden op de website: www.safeway.com

Vroege vogel beurs! Presentaties, adviesgesprek & campers (truck-camper & C-25)
Zaterdag 13 juli, Zwolle
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan