Las Vegas - Grand Canyon

Door Bijl - 25-07-2008 02:10

Woensdag 23 juli,
Vandaag, 23 juli, hebben we het warme Las Vegas achter ons gelaten. Lekker uitgeslapen in ons hotel Circus Circus (Manor Lodge) en ontbeten in de camper. 

Daarna zijn we via richting Arizona gereden. Omdat we ook nog inkopen moesten doen zijn we eerst bij de supermarkt Von's in Boulder City gestopt. Natuurlijk ook weer een club card aangevraagd en direct gekregen. Betekent op één keer boodschappen doen zomaar 20 dollar korting.

Na deze stop zijn we via de Highway 93 verder gereden. Je komt dan automatisch bij de Hoover Dam. Voordat je daar over heen mag wordt je nog gecontroleerd door de amerikaanse Homeland Security. Een 9-11 maatregel omdat men vreest voor een aanslag op de Hoover Dam. Camper stoppen, luiken controleren en ook wil in de camper kijken. Alles even vriendelijk, maar wel heel strict.

Op de Hoover Dam zijn we gestopt, hebben de stuwdam bekeken en hebben fotos gemaakt. We hebben niet voor de Hoover Dam Tour gekozen en zijn niet binnen geweest, maar ook op deze manier was goed te zien wat een geweldig bouwwerk dit is.

Na de Hoover Dam zijn we op I-93 verder gereden. Eerst door de bergen en daarna een zeer lange rit over een een rechte weg door de Mojave woestijn (99 miles!) naar de stad Kingman. Even voorbij Kingman hebben we geluncht net nadat we de route 66 waren opgegaan. Deze omweg via de route 66 was het meer dan waard.

Prachtige landschappen en vergezichten. Bij Seligman hebben we getankt (de camper drinkt echt als een dragonder) en zijn we weer verder de I-40 afgreden richting de Grand Canyon. Het landschap werd steeds groener en bebost, todat we richting het noorden moesten voor het laatste stuk over de I-64 naar de Grand Canyon (South Rim). Om ongeveer kwart over 5 waren we op de camping (Mather Campground). Een camping van de National Park Service. Eenvoudig zonder aansluiting van electriciteit of water.

We kwamen toevallig aan de praat met een nederlander die hier al een paar dagen was. Er zijn overigens veel meer nederlanders. We kwamen zelfs in de shuttle bus een famailie tegen die op dezelfde dag bij Road Bear, onze camperverhuurder, de camper in ontvangst nam. Staan zelfs ook op dezelfde camping als ons morgen.

De nederlander gaf ons een tip om een wandeling langs de south rim te maken. Dat is een korte wandeling (paar kilometer) bovenlangs de Grand Canyon. Hebben we gedaan en aan het eind waren we ook nog getuige van de zonsondergang. Binnen een kwartier zakt de zon achter de bergrug. De avond valt hier echt zeer snel.

Koppeling naar foto Grand Canyon

Morgen op weg naar Monument Valley.

PS: Het berichtje is één dag later op de weblog omdat we niet altijd internet hebben.


Koppeling naar foto-album weblog
 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan