Lake Powell

Door Amerika droom 2009 op 10-05-09 06:57
Hallo lezers
 
Dag 19 Lake Powell,
 
Vanochtend om 8.00 vertrokken richting Lake Powell. Het Glen Canyon National Recreaction Area werd in 1972 gesticht en omvat een enorm gebied met een spectaculair landschap van woestijnen en kloven rond het 298 km lange Lake Powell. Het meer dankt zijn bestaan aan het afdammen van de Colorado River.
We hebben het Powell museum bezocht en zijn wat wijzer geworden betreft de omgeving en wetenschapper/ontdekkingsreiziger John Wesley Powell. Interesse in natuurlijke historie voerde hem langs eenzame expedities naar de wildernis om er geologische en botanische monsters te verzamelen. Hij leidde twee expedities langs de Colorado en bestuurde vervolgens de U.S Geological Service en het Bureau of American Ethnology Hij was een groot voorvechter van de Indianenrechten. Het was een klein museum, maar erg leuk opgezet.
Daarna hebben wij bij het kantoor van Chief Chosie een fototour van 2.5 uur geboekt voor morgen, we gaan dan door Antelope Canyon. Hier hebben we al veel foto’s van gezien en het schijnt prachtig te zijn. De beste tijd voor een tour is 10.30, dit wat betreft de lichtinval.
Hierna lopen we nog wat rond en gaan dan richting de Wahweap camper ground. Om bij de camper ground te komen moeten we over een hoge brug, vanaf deze brug heb je een mooi uitzicht over de Glen Canyon Dam(hier denken we qua uitzicht niet allemaal hetzelfde over). De dam verheft zich 213 meter boven de Colorado River.
                        
Op de camper ground aangekomen besluiten we richting het meer te lopen om te zwemmen, het uitzicht is prachtig en gelukkig vinden we nog een schaduwrijk plekje om even te zitten en van dit uitzicht te genieten. Het water is nog erg koud maar ma en Peter wagen zich in het water.
 
Daarna gaan we met de shuttlebus richting het Wahweap hotel, hier kunnen gasten van de camper ground gebruik maken van het zwembad. Op de parkeerplaats van het hotel is een oldtimershow, er zijn heel wat juweeltjes bij.
Na het zwemmen gaan we terug naar de camper, even barbecueën, en de weblog bijwerken.
 
Groetjes Kitty&Toon en Peter&Marietje
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vragen voor je vertrekt? Kom naar de Presentatiedag in Zwolle op 16 juni!
Info & aanmelden
Boek nu al je hotelrondreis voor 2019 met korting!
Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% vroegboekkorting!
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Rondreis of One Way in Canada? Boek een Relocation of Seasonal Special van Canadream!
Prijzen & vertrekdata
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden