Lake Powell

Door Amerika droom 2009 - 10-05-2009 06:57
Hallo lezers
 
Dag 19 Lake Powell,
 
Vanochtend om 8.00 vertrokken richting Lake Powell. Het Glen Canyon National Recreaction Area werd in 1972 gesticht en omvat een enorm gebied met een spectaculair landschap van woestijnen en kloven rond het 298 km lange Lake Powell. Het meer dankt zijn bestaan aan het afdammen van de Colorado River.
We hebben het Powell museum bezocht en zijn wat wijzer geworden betreft de omgeving en wetenschapper/ontdekkingsreiziger John Wesley Powell. Interesse in natuurlijke historie voerde hem langs eenzame expedities naar de wildernis om er geologische en botanische monsters te verzamelen. Hij leidde twee expedities langs de Colorado en bestuurde vervolgens de U.S Geological Service en het Bureau of American Ethnology Hij was een groot voorvechter van de Indianenrechten. Het was een klein museum, maar erg leuk opgezet.
Daarna hebben wij bij het kantoor van Chief Chosie een fototour van 2.5 uur geboekt voor morgen, we gaan dan door Antelope Canyon. Hier hebben we al veel foto’s van gezien en het schijnt prachtig te zijn. De beste tijd voor een tour is 10.30, dit wat betreft de lichtinval.
Hierna lopen we nog wat rond en gaan dan richting de Wahweap camper ground. Om bij de camper ground te komen moeten we over een hoge brug, vanaf deze brug heb je een mooi uitzicht over de Glen Canyon Dam(hier denken we qua uitzicht niet allemaal hetzelfde over). De dam verheft zich 213 meter boven de Colorado River.
                        
Op de camper ground aangekomen besluiten we richting het meer te lopen om te zwemmen, het uitzicht is prachtig en gelukkig vinden we nog een schaduwrijk plekje om even te zitten en van dit uitzicht te genieten. Het water is nog erg koud maar ma en Peter wagen zich in het water.
 
Daarna gaan we met de shuttlebus richting het Wahweap hotel, hier kunnen gasten van de camper ground gebruik maken van het zwembad. Op de parkeerplaats van het hotel is een oldtimershow, er zijn heel wat juweeltjes bij.
Na het zwemmen gaan we terug naar de camper, even barbecueën, en de weblog bijwerken.
 
Groetjes Kitty&Toon en Peter&Marietje
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan