Dag 17

Door Hans Marianne Linda en Petra - 27-07-2010 07:07  

Maandag, 26 juli 2010           Regen in Arizona

We mochten lang uitslapen vandaag want we wilden downtown Flagstaff. Alleen was het jammer dat ondanks dat we er al wat later waren de meeste winkels toch nog niet open waren. Desondanks was het een mooi stadje en de lucht was blauw dus dan ziet alles er nog mooier uit.

Helaas kwamen de wolken gelijk binnen drijven toen we de auto instapte richting Sunset Vulcano Crator. En of bewolking alleen nog niet genoeg was, begon het te regenen. En alsof regen alleen niet genoeg was, begon het te hozen waarna de onweersbuien niet van de lucht waren. Nadat we een kwartier in de auto voor het Visitorcenter hadden gezeten, hebben we toch een korte sprint ingezet naar binnen. Nadat we echt alles hebben geleerd over vulkanen en uitbarstingen zijn we toch onze auto maar weer in gedoken. Het regende helaas echt te hard boven Sunset Vulcano dus we zijn daar niet onze auto uit gegaan.

We zijn toen doorgereden naar Wupatki National Park. Dat is een park wat aan Sunset Vulcano Crater Park zat en waar allemaal Indianen ruines zijn. Wat moeten de Indianen onder de indruk zijn geweest op het moment dat die vulkaan uitbarstte. Het was leuk om de ruines te zien en het was gelukkig droog. Het was uiteindelijk nog best laat voordat we dit park weer uitreden.

Nu waren we echt op weg naar de Grand Canyon. Voordat we de Canyon echt inreden waren er nog een paar uitzichtpunten met (natuurlijk) veel Indianen met stalletjes. Het uitzicht was wel mooi maar niet echt indrukwekkend. Maar we waren natuurlijk nog niet bij het echte “Grand Canyon” gedeelte. Het echte uitzichtpunt was natuurlijk wel echt heel mooi en ook een heel stuk indrukwekkender. We zijn naar een paar uitzichtpunten geweest, waaronder Watchtower vanuit waar we een heel mooi uitzicht hadden over de Canyon en de Colorado rivier.  Het was ondertussen weer begonnen met regenen dus zijn we doorgereden naar het Visitorcenter. Het visitor center was al dicht om zes uur dus we moesten het doen met de borden voor het gebouw om te kijken wat we morgen willen gaan lopen.

We slapen nu in een Holiday Inn in het plaatsje Tusayan wat nog net in het park ligt. Morgen willen we vroeg op. Het weer lijkt alleen maar slechter te gaan worden dan het vandaag was dus we hopen voor de regen uit te kunnen lopen. We zien wel hoe het gaat.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan