Dag 25

Door Hans Marianne Linda en Petra - 05-08-2010 07:53  

3 augustus 2010                        Hollywood

Vroeg ging onze wekker, heel vroeg. Maar dat maakte niet heel veel uit want we gaan naar Hollywood!! De Tomtom heeft ons door de nog best wel lange, warme en aan het einde drukke reis naar het hotel in Los Angelos geloodst. Gelukkig konden we wel onze koffers kwijt in onze kamer die nog werd schoongemaakt toen we er aankwamen. Vanaf het hotel zijn we gelijk naar de Universal studio’s gereden over de vierbaans snelweg met carpoolstrook. Deze strook heeft er voor gezorgd dat we toch nog redelijk snel in Hollywood aankwamen, ondanks de drukte van de stad.

Voor Universalstudio’s heb je Universalcity. Dit is een soort Las Vegas-achtige straat met allemaal restaurants waarvan veel grote schreeuwerige uithangborden hebben. Waaronder een huizenhoge gitaar naast het Hard Rock café (whatelse?). De straat is dus in Petra en mijn opinie in één woord: GEWELDIG!

En dat is ook precies wat wij van het park vonden. Alles in het park is super mooi opgezet en overal is over nagedacht. Er zijn zelfs acteurs de hele dag bezig met op rare plekken op rare momenten mensen te entertainen. We zijn begonnen in “House of Horror” wat Petra en ik eigenlijk nogal lachwekkend vonden. Maar gelukkig voor het park waren er wel heel erg veel andere mensen die het wel dood eng vonden, misschien waren die dan ook de reden voor ons groot vermaak. We hebben in de “Spacial Effects Show” een, grappig, kijkje achter de schermen gekregen. En we hebben leuke en natte ritten gehad in “Jurassic Park – The Ride” en “Revenge of the Mummy – The Ride”, ook al vond papa het niet zo’n succes dat we helemaal zeiknat waren geworden tussen de dino’s en vond mama The Mummy toch wel een beetje te horrorachtig. Ik vond de bewegende achtbaankar voor het grote scherm bij de Simpsons niet echt prettig in mijn maag. Na een lopende rij van een uur voor de studiotour konden we toch door Westerialane, een set van War of the Worlds, een 360 graden 3D film van King Kong en nog veel meer bekijken. Echt heel erg leuk om daar een kijkje achter de schermen te krijgen en dan gelijk te kunnen zien in welke films de set te zien is geweest. De Water World show was echt een super spektakel met bekende acteurs, veel water, veel ontploffingen en veel humor. We zijn geëindigd met de 4D films de “Terminator 2”, “I’ll be back”, en Shrek.

Om 7 uur waren we pas klaar met de attracties en aangezien we alleen nog maar een Hotdog hadden gehad om 12 uur hadden we best honger. En aangezien het in het park best duur was en we wel ergens anders zin in hadden dan Pizza, zijn we in Universalcity bij een chinees terechtgekomen. We hebben daar echt heel erg lekker gegeten. Uiteindelijk waren we pas om half 11 terug van een heel geslaagde dag. We hadden alleen nu nog niet veel van Los Angelos gezien dus dat verschuiven we naar morgen.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan