Donderdag 02-06: Reis en aankomst

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Een vroege start vandaag; om kwart voor vijf ging de wekker, een uur later zaten we in de auto en rond kwart voor zeven waren we op Schiphol (nogmaals bedankt voor het rijden, Jan).

Na een vliegensvlugge incheck bij de automaat en daarna afgeven van de bagage (een kwartier later stond er een flinke rij) nog even genoten van een kopje koffie met saucijzenbroodje. Daarna maar doorgelopen naar de gate, want het boarden zou om 10 voor negen al beginnen en natuurlijk moesten we ook nog de security door. Die bleek echter bij het boarden inbegrepen te zitten; full bodyscan en daarna nog fouilleren.

Bij vertrek hadden we ongeveer 40 minuten vertraging; bij aankomst nog 20, dus toch weer wat ingelopen.

De douane in LA ging voorspoedig. Daar werden digitale vingerafdrukken en een foto gemaakt plus het nodige stempel- en papierwerk. We hadden het geluk vrij snel uit het vliegtuig te zijn, waardoor we niet zo heel lang in de rij hoefden te wachten. Achter ons stond inmiddels een hele mensenmassa, die heel wat langer heeft moeten wachten. Onze vraag of de overgebleven Bifi-worstjes wel meemochten leverde ons een krabbel op het benodigde customs-formulier op, met de opmerking dat we dat dan maar moesten aangeven/laten controleren bij de collega die daar speciaal voor was. Ze mochten overigens zonder problemen mee. Daarna nog even staan wachten op de koffers, die gelukkig ook goed aangekomen waren.

Een shuttlebus bracht ons vervolgens naar Alamo, waar we tot onze grote verbazing (en toch ook wel een beetje onze schrik) een mini-van meekregen als mid-size SUV. Waarschijnlijk waren de mid-sizes op...? Het is wel een beetje een monster, met electrische schuifdeuren, twee achterbanken enz. Miep (of moeten we haar nu Jack noemen, aangezien de Engelse mannenstem beter klinkt dan de vrouwelijke variant) praatte ons vervolgens feilloos dwars door LA heen naar het hotel. Straks maar eens gaan kijken of we in de buurt ergens iets te eten kunnen krijgen en dan lekker vroeg naar bed.

Op de foto overigens een beeld van de kust van Groenland; speciaal voor Jan.

Dat was overigens wel één van de weinige mooie uitzichten, want het grootste deel van de reis was er niet meer te zien dan een fel wit wolkenpak...

Morgen naar SixFlags en lekker tig keer over de kop...!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!