Dinsdag 07-06: Van Death Valley naar de glitter& glamour van Las Vegas

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Omdat we gisteren pas na het donker in Stovepipe Wells aankwamen, konden we vanochtend pas goed het hotel en de omgeving zien. Het hotelcomplex is ontzettend gezellig ingericht. Heel rustiek; allemaal hout ed.

Na het ontbijt zijn we vertrokken naar de Mesquite Flat Sand Dunes. Zandduinen dus. Die ineens in het landschap opduiken, terwijl de rest er omheen totaal anders is. Dat is zo-wie-zo een eigenschap van Death Valley. Iedere 5 minuten ziet het landschap er anders uit. Deze zandduinen passen gevoelsmatig niet in de omgeving, omdat die er zo anders uit ziet.

Eigenlijk kun je het het beste zien in een panorama-foto; kleinere foto's laten het beeld niet goed uitkomen.

Heel erg leuk om te zien zijn de dierensporen die je in het zand kunt zien; slangen, hagedissen ed. We hebben zelfs nog 'local wildlife' gezien; meerdere hagedisjes... Die zijn hier overigens wit. Dan kunnen ze zich natuurlijk beter verstoppen.

We zijn trouwens ook nog even gezandstraald door een kleine zandstorm. Het windje leek eerst heel lekker verfrissend, tot ik een kleine zandtornado achter Pascal zag ontstaan. Binnen 2 minuten was het gelukkig al weer voorbij...

Na de zandduinen zijn we doorgereden naar Zabriskie Point. Dat is prachtig! Goudgele bergkammen die in een strak patroon in het landschap liggen. In de verte kun je dan nog een glimp zien van de zoutvlakte. Echt fantastisch om te zien.

Na Zabriskie Point zijn we Death Valley uitgereden, op weg naar Las Vegas. De aankomst daar was een beetje chaotisch, omdat er pal naast de snelweg gebouwd wordt, waardoor de snelweg erg rommelig is. Na even zoeken vonden we echter de ingang naar de parkeergarage van het Luxor Hotel. Daarna inchecken. Om bij de receptie te komen moesten we diagnonaal de casino-vloer over. Vervolgens weer terug, aangezien onze lift zo ongeveer naast de ingang vanuit de parkeergarage bleek te liggen. Na een snelle hap in het foodcourt zijn we nog even The Strip opgelopen. Wat een aanblik. Alles blinkt en flikkert.

Morgen eerst de kaarten voor het concert van Celine Dion ophalen en dan gaan we The Strip verkennen. En eindelijk een duik in het zwembad...!

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!