Zondag 05-06: Universal Studio's Hollywood

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - 06-06-2011 07:52

Vandaag was het weer een prachtige dag, met een heerlijk zonnetje. Tot aan het eind van de middag. Toen kwam er een windje op en begon het, waarempel, te regenen! OK, miezeren, maar toch. Een hele grijze lucht en toch echt wel natte stoep ed.

Op dat moment zaten wij echter heerlijk aan onze pizza en verbaasden ons erover dat iedereen ineens haastig zonneschermen en parasols opzocht. Wij dachten eerst nog dat de miniscule druppeltjes van de 'uitlaat' van de airco van het restaurant vandaan kwamen.Toen een aantal Japanners echter met hun handen op hun hoofd gingen rondlopen moesten we toch echt constateren dat het regende!

Universal Studio's was geweldig! Heel anders dan SixFlags; er is nl maar 1 echte achtbaan, Revenge of the Mummy. Deze hebben we dan ook 2 keer gedaan.

Verder zijn er zogenaamde 'rides' die je kunt vergelijken met de Fatamorgana uit de Efteling. Een wagentje/bootje/treintje waarmee je door prachtig ingerichte attracties/omgevingen rijdt. Zoals Jurassic Park bv, met een waterdrop aan het eind. Neem van mij aan; daar wordt je erg nat van!

Ook zijn er live shows, zoals bv Waterworld. Zie panorama-foto van de set hieronder. Dit was ontzettend gaaf! Veel actie, ontploffingen, vuur ed. Een compleet vliegtuigje dat over de muur kwam en neerstortte in het water...

Dan nu speciaal voor Cameron. Sorry maar...

Krrrrgggh....., the shark is not working....., krrrrgggh. Ofwel een betere vertaling: de haai werkte niet mee! Bruce kwam op aan de verkeerde kant van het treintje; daar zaten wij dus niet... Dat ging overigens ook samen met een ontzettend waterballet, waardoor er dus ook grote kans zou zijn dat de camera nat zou worden. We hadden aan het eind van de middag geen tijd meer voor een tweede keer. Dus helaas alleen een foto van een dooie Bruce...

De First in Line Pass die we hadden was overigens geweldig. We hebben de hele dag overal zo door kunnen lopen zonder te hoeven wachten. Gereserveerde plaatsen bij live shows ed. Alleen kwamen we dus in het treintje voor de Studio Tour aan de verkeerde kant terecht voor Bruce...  Zonder die pas zouden we ook niet alles hebben kunnen doen. We kregen een kaart mee (zie foto) die je dus de hele dat droeg en we als souvenier ook mochten meenemen. Echt super.

We hebben ontzettend genoten van onze 3 dagen in LA, maar zijn toch ook blij dat we morgen naar de rust van Death Valley gaan. Het is hier in LA vaak echt een gekkenhuis van/met het tourisme.

Dus..., zo meteen lekker slapen, morgen vroeg op en hopelijk 's avonds een verslag vanuit Stovepipe Wells, temidden van de zandduinen. Tenminste, als Internet daar werkt...

Reacties

Sandra, Catarina en Romy 06-06-2011 13:52 {{button-101}}

Hoi Gwenda en Pascal,

Doe het eens even rustig aan.... Moeten wij nou echt elke dag verlekkerd jullie verhalen lezen terwijl wij serieus en zwoegend aan het werk zijn! Bedankt voor dit nieuwe tijdverdrijf tijdens deze moeilijk door te komen uren. Blijf schrijven. We will be Back ;-)

P.S. Wij hebben lekker ook VIP-passen hoor, en die gebruiken we dagelijks!!!!!

Henk Zeilstra 06-06-2011 21:02 {{button-109}}

Howdie Gwenda en Pascal. Jullie klinken al lekker ingeburgerd. Gwenda, nog gefeliciteerd met je verjaardag. Tis hier rustig aan het blok in m'n uppie:)
Have fun.

Cameron 07-06-2011 08:40 {{button-118}}

Je hebt deze toch wel opengesneden om te kijken of het de juiste was? ;)

Jan en Bine 07-06-2011 10:45 {{button-124}}

Hoi Gwenda en Pascal,

We hebben jullie nu een paar dagen gevolgd en aan jullie reisverslagen te zien hebben jullie een geweldige tijd samen, geniet er maar lekker van.

liefs Pa en Ma.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan