15-07-2011: Grand Canyon-Seligman (Route 66)

Door I.H. Gelton - A long time ago

Na een heerlijk ontbijtje (scrambled eggs met spek!) gaan we met de shuttlebus een route rijden die alleen voor deze shuttlebus toegankelijk is, en bekijken zo vanuit verschillende viewpoints de Canyon. Het blijft bijzonder indrukwekkend! We gaan in het Visitor Centre informeren naar de tarieven van de helikoptervluchten want dat lijkt ons een onvergetelijke ervaring, maar dat wordt ons toch echt te gortig, $750 voor vier personen. Jammer dan..... Om half vier besluiten we dat we dan maar op weg gaan naar iets waar vooral Jeroen erg naar uitkijkt: Seligman aan de Route 66!

Onderweg bel ik weer even een campsite om zeker te weten dat we een overnachtingsplekje hebben, en gelukkig is dit weer geen enkel probleem. Rond half zes krijgen we een McDonalds in het oog en gezien het feit dat ze sinds het ontbijt niets meer gegeten hebben stoppen we daar. Binnen hangt een kaart en daaruit blijkt dat we heel dichtbij een stukje Route 66 te zijn, en we hebben tijd genoeg dus we rijden er even heen. Het dorpje Williams ging ooit de geschiedenisboeken in als het laatste plaatsje waarlangs de Route 66 liep, en blijkt tegenwoordig voornamelijk voor toeristen in stand gehouden met allerlei souvenirwinkeltjes en bars. Toch wel erg leuk, en om 19:00 uur zijn we getuige van een heuse 'shoot-out' van cowboys. Heerlijk amateuristisch ;-).

We gaan gauw verder en komen net op tijd uit op de campsite in Seligman, een authentiek stadje aan de Route 66. We hebben hier ook eindelijk weer eens internetverbinding, vandaar dat jullie nu pas onze Grand Canyon ervaringen kunnen lezen. Enne.... de was is gedaan hoor!

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!