Derde dag: The Big Apple

Door R.V. Duiven - A long time ago

De dag begon vroeg om voldoende tijd te hebben voor het inpakken van de koffers, ontbijt en uitchecken. So far so good. Het vinden van een taxi voor vijf personen en drie koffers bleek een hele opgave. Een vriendelijke cabdriver probeerde alle denkbare opties om de koffers in zijn toch niet kleine kofferbak te krijgen. Geen succes. Dus maar met de koffers naar het dichtstbijzijnde Metrostation gelopen (met bagage altijd net wat verder weg dan zonder) en de metro naar Back Bay Station genomen. Gezegd moet worden dat we spontaan door diverse mensen zijn aangesproken om ons te helpen.

Na de klamme tocht in de metro (toch nog) ruim op tijd aangekomen op Black Bay Station. De 09.41-trein naar New York kwam op tijd in Boston aan en na een geriefelijke reis waren we om ongeveer kwart over twee met een half uur vertraging op Penn Station, New York City! De weg naar de juiste Metrolijn was betrekkelijk snel gevonden. Het kopen van de metrokaarten had wat meer voeten in de aarde omdat de ticketmachine herhaaldelijk de transactie afbrak. Tijdens dit gehannes in een overvolle, extreem klamme hal kregen we van twee vertrekkende passagiers twee kaarten met nog twee resterende dagen! Een leuke meevaller en prettige kennismaking met NY. Met de metro waren we binnen het half uur in het hotel ' Astor on the Park'. Mooi gelegen aan de westzijde van Central Park, een beetje vergane glorie maar wel schoon.

Na een korte opfrissing op pad gegaan voor een eerste verkenning van de stad. Met de metro naar Times Square gegaan. Daar hebben vooral de meiden hun ogen uitgekeken. Onder de indruk van de hoeveelheid mensen, indrukwekkende lichtreclames, hoeveelheid verkeer zijn we op zoek gegaan naar een 'echt' hamburgerrestaurant. We zijn terecht gekomen bij HB-burger in 43rd Street waar we overheerlijke Prime Steak Burgers hebben genomen. Na deze maaltijd nog wat rondgelopen en vervolgens weer met de metro naar het hotel gereden. Daar de plannen voor de komende drie dagen doorgenomen. Op het programma voor morgen staan onder meer: Ground Zero, Statue of Liberty en Ellis Island.

Reacties

c.kokkeel A long time ago

Opnieuw bedankt voor jullie reisinformatie.
We zien en lezen met plezier dat het jullie goed gaat.
Geniet maar van de leuke tijd.
Hier is alles O.K.
groeten van oma en opa.

Willem Kokkeel A long time ago

We kunnen ons jullie als bezwete en zenuwachtige touristen in Boston bij wisseling van lopen naar de trein goed voorstellen. Moet je ook niet doen!
Fijn dat jullie de big apple bereikt hebben - veel plezier aldaar en maak er een dolle boel van

Hans Kokkeel A long time ago

Hi Pigeons,

Leuk om jullie ervaringen te lezen. Ik zou wel willen ruilen. Zeker als elke dag naar je werk in ZOETERMEER moet (kan je je het voorstellen?). Gelukkig verheugen wij ons op onze vakantie die volgende week gaat beginnen. Het is opnieuw Italie geworden. Het weer in NL is wisselvallig. Ronald Koeman wordt de nieuwe trainer van Feijnoord. Kijk, dat nieuws heb je natuurlijk weer niet kunnen vinden in NY! Geniet van de Big Apple, met dank aan onze Peter Stuyvesant. Groeten uit Breda.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!