Veertiende dag: Going West again

Door R.V. Duiven - A long time ago

De veertiende dag: de reis van Philadelphia naar Gettysburg, via Lancaster. De Pigeons kozen vandaag weer voor de 'Rodin' ontbijtvariant: belegde broodjes, appelschijfjes en melk uit de Wawa Food Market op de hoek van Hamilton Street en 21th Street en deze oppeuzelen aan de voet van 'De Denker', vlak voor de hoofdingang van het Rodinmuseum.

Na dit eenvoudige ontbijt vertrokken de Pigeons in westelijke richting naar Lancaster County, 'in the Heart of Pennsylvania Dutch Country', om daar met eigen ogen de Amish te zien. Ter oriëntatie was de eerste stop bij het Mennonite Information Cente aan de Millstream Road in Lancaster. Door middel van een video- en 3-screen diapresentatie werd daar uitgebreid op de geschiedenis en leefwijze van, overeenkomsten en verschillen tussen de Amish en Mennonieten toegelicht. Na deze oriëntatie gingen de Pigeons het platteland op om in Amish-country rond te kijken, een beetje buiten de geëigende toeristische routes om. Het is en blijft toch een beetje 'beestje kijken'. De route liep onder meer via Soudersburg, Bird-in-Hand, Leola en weer terug naar Lancaster, nu in de richting van het centrum. Daar hebben de Pigeons wat door het rustige centrum gehobbeld en een bezoek gebracht aan de Central Market op de hoek van North Market Street en Penn Square. De Central Marker is een oude, overdekte markt, gebouwd in 1868. Er worden hoofdzakelijk 'farmers'-producten verkocht, deels door Amish. Als (late) lunch aten de Pigeons homemade Raspberry Muffins en Chocolate Bagels. Een menu voor eigenlijk een Amerikaans ontbijt, maar daarom niet minder lekker!

Na de lunch trokken de Pigeons verder en tegen 16.00 uur werd het Marriot Courtyard Hotel in Gettysburg bereikt. Na een korte rust, waarin Nathalie en Elvira tussendoor een workout in de Fitnessroom van het hotel deden, gingen de Pigeons voor het diner naar het centrum van Gettysburg. Doel was de bekende Dobbin House Tavern aan de Steinwehr Avenue. Het Dobbin House, genoemd naar de eerste bewoner, de Reverend Alexander Dobbin, is ruim 200 jaar oud (gebouwd in 1776). In de eerste jaren fungeerde het als school. In het midden van de 19e eeuw fungeerde het ook als 'waystation' voor de 'Undergroud Railway', de geheime netwerk om weggelopen slaven uit het zuiden naar het noorden te smokkelen. Tijdens de burgeroorlog aas het een hospitaal, zowel voor de Unie als de Confederatie. De avondlucht, niet zo zwoel als de avonden daarvoor, leende zij uitstekend voor een diner op het terras van het restaurant annex museum. De Pigeons genoten van een Fresh Garden Salad, Char-Grilled New York Strip Steak, en Char-Grilled Marinated Chicken Breast. Rob topte dat af met een heerlijk lokaal bier, een Troegs Pale Ale. De dames hadden nog ruimte voor een Fudge Brownie met ijs. Het was calorisch gezien weer een geslaagde avond!

Morgen staat het grootste deel van de dag in het teken van de historische veldslag die hier in 1863 tijdens de Amerikaanse burgeroorlog is gevoerd.

Reacties

c.kokkeel@planet.nl A long time ago

HALLO FAMILIELEDEN,
Ook vandaag was het eerste wat we gedaan hebben de computer aanzetten en jullie verslag lezen. We blijven zo goed op de hoogte van jullie avonturen.Oma en ik zijn gisteren naar de soldaat van oranje geweest. Geweldig spektakel. Horen jullie later nog wel.Later lekker gedineerd samen met de
Tempelmannen.Vandaag is het voor ons een rustige dag.
We kijken uit naar jullie volgende verslagen.
groeten van oma en opa.

willem en anja A long time ago

ook wij kijken elke ochtend naar de pigeons mail - ik wordt geacht het hele verhaal voor te lezen bij het ontbijt, als anja nog slaperig en zonder bril wat hulpeloos mij aankijkt - "gezellig hé" is dan de eenvoudige opmerking - pigeon post hoort dus nu bij het ochtend ritueel - veel plezier verder!
en een goede en interssante (en zoals nu geleerd - calorie rijke) trip verder
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!