Zevende dag: All Aboard With Amtrak

Door R.V. Duiven - A long time ago

Vandaag op tijd opgestaan om de koffers te pakken en uit te checken. De vierde koffer bleek na alle aankopen in New York meer dan nodig. Na een ontbijt bij Park West Café & Deli, op de hoek van Central Park West en 108th Street (eggs on bagel, chocolate croissant) met de metro naar Penn Station gereden. Vanwege de aangekondigde grootschalige werkzaamheden aan nagenoeg alle metrolijnen van het New Yorkse metronet ook hier reservetijd ingebouwd. Alles verliep evenwel op rolletjes zodat we drie uur voor vertrek op Penn Station arriveerden. De 10.15-AMTRAK-trein naar Buffalo, de Empire Service, vertrok op tijd. Geen spoor meer van de vertragingen en uitval van treinen die gisteren het treinverkeer vanuit New York in noordelijke richting plaagden.

In New York bij vertrek was de trein afgeladen vol, geen vrije zitplaatsen meer beschikbaar. Naarmate de reis vorderde kwamen er vrije plaatsen beschikbaar en konden we bij elkaar zitten. De reis voerde langs stations in onder meer Yonkers, Croton, Poughkeepsie, Rhinecliff, Hudson, Albany, Schenectady, Amsterdam (!), Utica, Rome, Syracuse, Rochester en uiteindelijk Buffalo. Tussen deze plaatsen konden we op relaxte wijze genieten van de natuur van het noord-oosten van de Verenigde Staten. Ook het economisch gezien zwakke en arme noord-oosten. Veel lege fabriekscomplexen, overslagcentra en veel borden met 'for sale', 'for lease' en 'available'.

Een lange reis. Maar de vermoeide voeten van twee dagen Boston en vier dagen New York konden daardoor even op adem komen. Onderweg op eenvoudige wijze geluncht: een hotdog, dit keer uit de magnetron van de restauratiewagen. Niet super-smakelijk, maar wel maagvullend, en met een Diet-Pepsi goed te verteren.

De hele reis duurde ruim negen uur, anderhalf uur langer dan volgens de dienstregeling. De reden hiervoor was de extreme warmte van de afgelopen periode. Hierdoor was de rails te warm geworden waardoor het risico van uitzetting bestond. De trein reed daardoor veel langzamer dan normaal. Wel een mooie manier om het landschap goed gade te kunnen slaan.

Ongeveer half acht kwamen we op ons eindstation aan: Buffalo Depew Station. Een taxi stond klaar die ons naar de Alamo-balie op Buffalo International Airport bracht waar we onze huurauto, een rode Jeep Grand Cherokee, hebben opgehaald. Een korte rit bracht ons bij het Hyatt Regency Hotel. Daar hebben we in de Atriumbar nog wat gegeten. Daarna naar bed om morgen op tijd naar de Niagara Falls te gaan.

N.B. Helaas geen foto's op de blog. Een iPad kan een hoop maar ondersteunt (kennelijk) niet het plaatsen van foto's. De foto's (en dat zijn er al een hele hoop) houden jullie dus nog even te goed.

Reacties

Willem en Anja A long time ago

hallo pigieons
wij hebben de eigen NL watervallen al 2 dagen! Het regent in stromen continue.
Met 12 graden echt lekker!
Verwamrning moet aan? Goede keus van jullie de vakantie in buitenland! Veel plezier en blaf en lik van babs speciaal voor Elvira!

c.kokkeel A long time ago

Net uit ons bed is het eerste wat we doen de computer opstarten en kijken of er nieuwe berichten van Amerika binnen zijn gekomen. We blijven zo goed op de hoogte en genieten een beetje mee met jullie vacantie avonturen.
Hier gaat alles rustig zijn gangetje.Het is hier nu meer herfst dan zomer.Morgen wordt het weer wat beter als de weersvoorspelling uit komt.
Groeten van oma en opa en laat eens horen of jullie onze berichten ook wel ontvangen.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!