Achttiende dag: hop-on, hop-off, continued

Door R.V. Duiven - A long time ago

De laatste volle dag in Washington DC. De dag begint met een ontbijt in The Bean Counter, een extreem smal maar gezellig eethuisje op 1665 Wisconsin Avenue. Via een nog smaller gangetje kom je in de eveneens smalle achtertuin. Het eethuisje maakt geen gelikte indruk. Dat geeft het gevoel dat je bij iemand thuis aan het ontbijten bent. Na de McDonald's, Starbuck's en andere franchisetenten, een verademing. In The Bean Counter hebben de Pigeons het ontbijt genoten, voor de verandering kleine broodjes ei met heerlijk doorgebakken spek en een glas melk.

Ook het weer was anders dan tot dan toe gebruikelijk. Het was voor de verandering geheel bewolkt met de temperatuur op een aangename, beetje zwoele 23 graden Celsius. De oorspronkelijke plannen voor de dag werden bijgesteld. Geen bezoek aan Arlington Cemetery en Pentagon City maar winkelen in Georgetown. Dus togen de Pigeons opgewekt van winkel tot winkel (waaronder The Shops at Georgetown Park, een mooi vormgegeven mall in een voormalig pakhuis aan het Cheasapeak & Ohio Canal) in de richting van Constitution Avenue, aan de oever van de Potomac. Er werden geen aankopen gedaan hoewel er wel sprake was van enkele 'near misses'.

Na het shoppen was het tijd om uit te rusten. Hiertoe maakten de Pigeons de reeds geplande vaartocht over de Potomac met de Nightingale. Vanaf de rivier bezien gleden de diverse highlights van Washington DC (memorials dus) rustig aan het oog voorbij. De vaartocht van drie kwartier was zeker niet spectaculair, wel rustgevend. Na afloop pakten de Pigeons de 'hop-on hop-off'-bus in de richting van het Penn Quarter. Daar werd de lunch genoten in het Jaleo Café op de hoek van 7th Street en E Street. Uit het aaneengesloten wolkendek vielen inmiddels druppels; nog niet echt regen maar een voorzichtig begin daarvan. Om een eventuele bui voor te zijn gingen de Pigeons naar het American Art Museum en de Portrait Gallery aan F Street. Zoals de vele musea die de Pigeons tijdens de reis hebben bezocht, was ook dit Smithsonian museum weer prachtig, overzichtelijk ingericht met een overvloedige collectie van schilderijen, beeldhouwwerken en portretten.

Na het museumbezoek gingen de Pigeons weer richting hotel. Voor het diner was het oog gevallen op Café Divan aan Wisconsin Avenue, op een paar minuten lopen van het hotel. Na een opfrissing in het hotel en nog een impulsaankoop van Leanne en Elvira in de hotelshop (natuurlijk mag een 'I love DC' T-shirt niet de collectie ontbreken!) gingen de Pigeons voor hun laatste diner in de VS naar dit restaurant. Geen slechte keuze, het eten in dit etablissement met een Turkse keuken was uitstekend en zeker 'value for money'. In de inmiddels stromende regen liepen de Pigeons terug naar het hotel om alvast begin te maken met het inpakken van de koffers voor de terugreis. Een stevige bui, dat wel, maar 'too late, too litle' om van een verregende vakantie te spreken. Op achttien vakantiedagen, een dag met in de avonduren regen, is zeker geen slechte score. De plannen voor de laatste vrije ochtend zijn er nog niet. Dat wordt morgen bepaald, na het inpakken van de koffers en uitchecken. In ieder geval is zeker dat de Pigeons morgenavond met KL 0652 vanaf 17.55 uur terug vliegen naar Nederland.

Reacties

c.kokkeel@planet.nl A long time ago

Hallo kinderen en kleinkinderen,
Vanmorgen opnieuw genoten van jullie vacantie avonturen.
Hier gaat alles goed. Als jullie thuis zijn zullen jullie ons - oma en opa - best nog wel het een en ander te vertellen hebben ondanks de dagelijkse rapportering van jullie belevenissen.
Rest ons oma en mij jullie een goede terugreid te wensen en tot horens in het natte Nederland.

Jeannette A long time ago

Nou dat was een mooie afsluiting, van een indrukwekkende reis dunkt mij.
Heel veel suc6 voor de terugreis.
tot bels,

jeannette
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!