Dag 10: Yellowstone 2

Door A. de Graaf - A long time ago

Dag  10 Yellowstone!

Vandaag zijn we in een andere wereld. Yellowstone. Het eerste Nationale park van de USA met een overweldigende natuur en teveel bezienswaardigheden voor 2 dagen. Gisteren hebben we al het noordelijke deel van het park ontdekt en vandaag is the south aan de beurt. We beginnen goed. We wilden een uur of 8 vertrekken, dat wordt half 10. Blijkbaar hadden we een extra uurtje slaap nodig.  En nog was Anne niet uitgeslapen genoeg. Bij het wegrijden schampt hij met het linkervoorwiel  een afgezaagd boompje. Wieldop aan barrels!  Bale.

Na een ontbijtje bacon and eggs gingen we op weg naar de vader of all Geisers,”the old Faithfull” Eens in de 50 minuten geeft deze jongen een voorstelling weg waar ze met 2 rijen dik naar staan te kijken. Wij hadden de eruptie al eerder meegemaakt maar deze keer spoot hij tot grote hoogte!! Indrukwekkend. Ook verder hadden we veel geluk met de geisers, ze spoten dat het een lieve lust was. Een flinke wandeling was nodig om al het moois te kunnen zien. Er waren ook hot pools. Dit zijn hete warmwaterbronnen met de prachtigste kleuren en de prachtigste namen.

De geur die bij deze poelen hangt, is te vergelijken met een rotte eierenlucht, dus heel lang blijf je dan niet hangen.  Na deze wandeling gingen we door naar onze volgende geisers, ook hier kon je weer over planken door een soort buitenaards gebied lopen vol met spuitende en kokende waterpoelen. De jongens sjokten braaf  achter ons aan terwijl wij hen vertelden dat dit toch wel heel bijzonder was, “dit  komt  maar op 3 plekken in de wereld voor, misschien zien jullie zoiets nooit weer” Prachtig hoor ,maar ze hadden ook wel zin om even te zwemmen, dus daar hebben we ook even tijd voor gemaakt. Op een prachtige plek in de rivier, tussen 2 watervalen in waar we via een trapje af konden dalen. Heerlijk even afkoelen alleen op dat moment begon het heel plaatselijk te regenen en te onweren, dus snel terug in de camper en on the road again. Er was nog één geiserplek to go.

The norris geisers. Ik weet dat we die met Wiebe en Baukje ook hadden bezocht en kon me nog prachtige kleuren herinneren. Het was een leuke wandeling maar er was nog weinig kleur over. Waarschijnlijk had het te maken met het feit dat het midden in de zomer is en dat alles opdroogt waardoor ook alle kleuren vervagen.  Na dit bezoekje hadden we ook echt wel genoeg geisers en brubbelende bronnen gezien en vooral geroken, de zwaveldampen stegen ons wat naar de bol. Dus op naar de camping en morgenochtend de grand canyon van yellowstone  nog maar bekijken, pfff wat hebben we het druk, soms verlang ik heeel even naar 3 weken bakken in Spanje, maar dat is zo weer voorbij. Lekker even gegeten bij de Dining Room, een trottertip.

En bij het wegrijden van de parkeerplek ligt er weer zo'n prehistorische koe voor de uitgang. Imposant!

Terug op de camping, allemaal gedoucht, alles in het hoofdgebouw opgeladen, gewassen. 2  rangervutters, een stelletje naar mijn idee, hij met een paardestaart en een Lee Towers- bril( wel de wat oudere versie)houden in het hoofdgebouw in de gaten of je wel een kaartje hebt om te douchen en staan een bange chinese te woord over wat ze moet doen als ze een beer tegenkomt op de camping. Ze lijkt nog niet erg overtuigd als ze het hoofdgebouw verlaat. Nog een lekker kampvuurtje gestookt met wat spookverhalen. Omdat de kwaliteit van de verhalen niet zo hoog ligt wil Rudmer morgen een spookverhalenapp downloaden op de I-pad. Ik hoop dat het niveau dan wat beter wordt en dat hij zelf niet het allerbangste wordt.

 

 

Reacties

Antje A long time ago

Sûnder foto's sjoch ik it ek foar my, bist in op en top skriuwster, complimenten!!

Regina A long time ago

Ha famylje de Jong wat prachtige ferhalen, ik geniet der fan en hoop dat jimme noch in hiele soad sjoche en belibje op jimme reis. In leave groet ut Murns

A. de Graaf A long time ago

Mooi om jimme reacties te lezen!Der genietsje wy wer fan
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.