Monterey

Door Ed en Jolanda Bakker - A long time ago

Wakker worden met regen?? Ja, helaas! Vandaag voorspellen ze een regenachtige en bewolkte dag. Net nu we naar de kust rijden. Nou ja, we mogen zeker niet klagen. We hebben ook geen regen in San Francisco gehad, dus misschien valt het mee. We rijden met motregen weg maar onderweg begint het wat op te klaren, maar het blijft bewolkt en hebben af en toe een bui.


Rond 13.00 uur rijden we Monterey binnen en we besluiten na de lunch de 17-miles-drive te rijden en Carmel te bekijken. Gelukkig hebben we toch het weer mee. Donkere wolken, bewolking en zon. Schitterend om foto's te maken. Mega golven en met een heldere zee. Prachtig! Ook nog eens herten, een yellow-belied-marmot, zeeleeuwen, pelikanen en zeesterren gezien. Nog even door het pittoreske Carmel gewandeld en als afsluiter naar de pier van Monterey gereden, waar we verwelkomd werden door de heerlijke geur van de zeeleeuwen! Dit keer lagen helemaal aan het einde van de pier. Helaas waren er dit keer geen otters in de zee te bekennen. Misschien morgen.

Ook dit hotel is erg leuk! Een hotel in victoriaanse stijl. Weer een gezellige kamer met een zitje, een open haard en een klein balkon. Als welkom stond er een fles met wijn koud en een persoonlijk kaartje geschreven. Je zou bijna je kamer niet meer uitgaan!

Dit toch maar gedaan om op Cannery Row iets te eten. Eerst Els en Henk ophalen. Even op de deur kloppen, wachten ..... niets. Huhhhhh dat is raar. Nogmaals kloppen ..... nog steeds niet. Ed staat me aan te kijken en vraagt wat ik aan het doen ben ..... natuurlijk sta ik weer op de verkeerde deur te kloppen. Ze zitten aan de andere kant! Heb ik weer.

De straat is gezellig verlicht en heeft genoeg keuzes aan restaurantjes. De keuze is wel snel gemaakt. Een gezellig restaurant waar ook nog eens live optredens worden gehouden en die, niet onbelangrijk, heerlijk eten heeft!
Weer bij het hotel aangekomen wilde ik nog even wat foto's nemen. Ed, Henk en Els liepen al naar boven. Het hotel heeft 3 verdiepingen met op 2 hoog een tuin. Je kunt via de trappen op elke verdieping komen, mits .... de deuren open zouden zijn! Niet dus. Tja, en dan ben je opeens de weg kwijt in het hotel. Uiteindelijk weer terug naar de lobby. Gelukkig stond daar een hele vriendelijke (zeer leuke, lucky me) man die mij wel aan een andere sleutel kon helpen om de trappen of lift te nemen. Is your husband already upstairs? Yes, he is. What is your room number? Uhhhhhh, .... I really don't know!!!! What is your name??? Yes!!!!! Nu kom ik tenminste verder! Ik kreeg in ieder geval wel een lieve glimlach van hem! En kon ik in ieder geval weer naar de juiste kamer!
Welterusten!!

Reacties

Els A long time ago

En dus net een klein aardbevingkje meegemaakt😱

Ed en Jolanda Bakker A long time ago

Ja, echt he!! Het was maar een heel kleintje van misschien maar 2 sec., maar was wel te voelen!!

Monique MINImo A long time ago

GEWELDIG
Hahahaha dikke lol
Echt iets voor jou om op de verkeerde kamerdeur te kloppen.
T is dat Eduardo naast je stond maar geloof mij anders had die knappe Hunk ZEKERS TE WETEN
Open gedaan😄

Overigens volgens mij hebben jullie nu echt alle verschillende soorten weertypes gehad......
Veel plezier nog lieverds😍😘

Monique MINImo A long time ago

WTF
Lees nu net jullie eigeze reacties
Getsie een klein aardbevingkje
ieuwwweww😡

Yvon A long time ago

Oh ohhhhh aardbeving??? Weg wezen daar. Snel naar huis. 😂😂
In New York ligt er al 3 meter sneeuw. Iedereen ingesneeuwd. Dus geniet nog maar even al is het met een trillinkje.
Heerlijk al die foto's. Henk zet er ook lekker veel opFB.👍
Have fun 😘

Ed en Jolanda Bakker A long time ago

Hahaha, die hunk had mij naar de lift gebracht toen ik de weg kwijt was, Monique!
De koufront hebben wij nu achter de rug en alles naar het oosten gestuurd. Vandaar dat het daar nu zo sneeuwt. Vanaf morgen gaan wij de zon weer in met 20c en hoger! Dat wordt goed insmeren!!!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!