Antelope canyon & horseshoe bend

Door H. Bruinsma - A long time ago

Dinsdag 9 september:
Norbert.
Het verhaal van vandaag is Norbert. Althans, Frouwkje en ik dachten dat dat het verhaal ging worden.
Wie of wat is Norbert? Wel Norbert is (of beter gezegd WAS) een tropische storm waarvan de resten ons lastig zouden vallen op maandagavond en dinsdag overdag. Volgens de weersvoorspelling met kans op regen en stevige onweersbuien. Daarbij was er ook nog een waarschuwing voor flash flooding gegeven.
Flash flooding is iets dat wij niet kennen. Eigenlijk is het een waarschuwing voor veel neerslag die dan in korte tijd smalle canyons vol laat lopen met grote hoeveelheden snel stromend water. Iets dat je niet moet hebben als je zoiets als Antelope canyon wilt bezoeken.

Afgelopen nacht regende het inderdaad af en toe aardig en vanmorgen was de lucht grijs en viel er ook nog wat neerslag. De dames van de camping receptie wisten te vertellen dat de tochten in Antelope canyon vandaag niet doorgingen wegens de kans op flash flooding.
Morgen is de weersverwachting beter, dus we besluiten om in Page alvast maar boodschappen te gaan doen zodat we morgenvroeg tijd over hebben om dan Antelope canyon te bezoeken.
Op de weg naar Page komen we langs een uitzichtpunt waar we een mooi plaatje kunnen schieten van lake Powell.

Na de boodschappen gaan we op pad voor het tweede doel van vandaag, Horseshoe bend. Dit is een plaats waar de Colorado rivier zich in de vorm van een hoefijzer door het landschap slingert. Vanaf een hoogte van 300 meter kun je uitkijken over deze bocht.

Terug bij de camper besluiten we om even te gaan kijken bij de plaats waar de tour richting Antelope canyon begint. Dan hoeven we morgen niet te zoeken en misschien kunnen we even informeren of er voor morgen nog problemen worden verwacht.
Als we bij de parkeerplaats arriveren blijkt deze echter behoorlijk vol te staan en een bord langs de weg verteld dat de tour gewoon doorgaat. De kans op flash flooding is afgenomen en we kunnen gewoon op pad.
Antelope canyon ligt in Navajo nation, het land waar de Navajo indianen wonen.
Onder leiding van een Navajo gids gaan we met een 4x4 op pad.

Antelope canyon is een smalle hoge canyon waar de rivier zich eeuwenlang doorheen geworsteld heeft. Hierbij is er een prachtig lijnenspel ontstaan in de rotsen, die samen met het aanwezige licht zorgt voor hele mooie plaatjes.

Een grote pluim trouwens voor de Navajo gids. Deze mevrouw heeft ons erg veel verteld over de canyon en bleef tijdens de hele tour mensen wijzen op plekjes en manieren om mooie foto's te maken.
Als laatste even een dankjewel aan alle blog volgers. Leuk om jullie reacties te lezen!

Morgen vertrekken wij naar Monument Valley.

Reacties

Inger A long time ago

Kwam jullie "dune bashing experience" nog van pas?

Tina A long time ago

Sprookjesachtig mooi!

Anne-marie A long time ago

Wat geweldig!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!