San Francisco dag 1

Door H. Bruinsma - A long time ago

Vrijdag 19 september: Frouwkje schrijft vandaag ons verslag.
San Francisco here we come.
Vandaag mag de camper bijven staan, wij wandelen naar de ferry, die ons in rap thempo (35 minuten) naar het Ferry Building (pier 1) in San Francisco brengt. De ferry komt langs San Quentin, Alcatraz Island en je kunt de Golden Gate Bridge zien. Helaas hangt hij bij ons in de mist. Hopelijk wordt het vanmiddag helder weer.

San Quentin

We wandelen eerst naar Pier 39. Het is gezellig druk langs de brede boulevard. Pier 39 ligt in de oude zeeliedenbuurt, Fishermans Wharf genoemd. Nu is het er een gezellige boel, met vele winkeltjes, restaurants en straat artiesten.

We gaan natuurlijk ook kijken bij de Californische zeehonden, die hier in grote getalen liggen te zonnen.

Daarna is het tijd voor de lunch. We gaan de specialiteit van San Fransisco, de Clam Chowder nemen. Dit is schelpdierensoep in een uitgehold broodje.Zo je ziet houden ze hier van grote porties.

Dan is Alcatraz aan de buurt. Dit is een eiland in de baai van San Francisco die van 1934 tot 1963 gebruikt werd voor een zwaar beveiligde gevangenis. All Capone zat hier gevangen.
We krijgen een audiotoer door de gevangenis en zo een goed beeld hoe het geweest moet zijn om daar gevangen te zitten. En om daar als bewaker te werken.

Als de ferry ons weer terug heeft gebracht naar Pier 33, gaan we de de steile straten van San Fransisco in. We gaan in Lombartstreet kijken naar het enige kronkelstraatje van San Fransico. Het is er een drukte van belang.

We dalen weer af richting de boulevard langs de San Francisco Baai en genieten van de gezellige drukte. We laten ons met de ferry weer terugbrengen naar de camping.

 

Reacties

Tina A long time ago

Was de Clam Chowder lekker? Het ziet er aan de buitenkant net zo uit als hoe ze goulash serveren in Tsjechie. Doen ze ook vaak in uitgehold brood.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over Zuidwest-Amerika.
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!