Yosemite national park

Door H. Bruinsma - A long time ago

Woensdag 17 september:
Vandaag een dagje Yosemite. Een dag die we kunnen samenvatten als:
Yosemite is te groot en de dag tekort, veel tekort.
Het park is ruim 3 miljoen hectare groot. Uiteraard is een groot deel echte wildernis waar de mens weinig te zoeken heeft, maar zelfs het kleine stukje waar wij komen is zo groot dat je dagen nodig hebt om alles een beetje te bekijken.
Wij gaan vandaag het park binnen via de west-ingang "big oak flat entrance". Langs de weg veel sporen van een grote brand die hier heeft huis gehouden. Overal staan de zwarte restanten van bomen.
Bij het visitorscentrum zien we later een overzicht van de huidige brandhaarden, allemaal ontstaan door blikseminslag. De grootste beslaat op dit moment 113.000 hectare.

Na de ingang is het een uur rijden waarbij we langzaam afdalen richting Yosemite valley, het toeristische hart van Yosemite.
We rijden langs de Merced river. De combinatie met een mooie wolkenlucht, bomen en de grijze rotswanden levert een fraai plaatje op.

In het visitorscenter zien we hoe Yosemite valley ontstaan is en lezen we het verhaal van de oorspronkelijke bewoners van de vallei, de indianen.
Het vinden van goud zorgde er voor dat ze voor een aantal jaren verdreven werden van huis en haard. Toen ze na de goudkoorts weer terugkeerden bleek hun plek ingenomen te zijn door pioniers en moesten ze zich aanpassen aan de nieuwe cultuur en wetten die ineens van kracht waren in hun vallei. Bij het visitorscenter heeft men een indianendorp nagebouwd zodat je een indruk krijgt van hun manier van leven.

Volgens alle websites die we gezien hebben moet je minimaal één punt in Yosemite bezocht hebben en dat is Glacier point. Dit punt, hoog boven het dal geeft je een panorama overzicht over Yosemite valley.
Glacier point ligt ruim 1000 meter boven de vallei bodem, dus we moeten een stuk rijden.
Ruim een uur slingeren we tussen de rotsen door terwijl we steeds verder omhoog klimmen. Maar de rit is het waard! Wat een prachtig uitzicht.

Je ziet nu ook heel mooi hoe "Half dome" boven de vallei uitsteekt als markantste punt.

We hadden vandaag graag meer gedaan in Yosemite. Een mooie trail lopen bijvoorbeeld, maar helaas de tijd werkte tegen ons.
We hebben wel besloten dat als we nog een keer naar de USA gaan, dan brengen we hier een paar dagen door. Het moet geweldig zijn om in dit stuk natuur te wandelen.

Morgen vervolgen we onze reis richting San Francisco.

Reacties

Tina A long time ago

Hele mooie foto's. Wat een landschap.

Jannie A long time ago

Wauw, Wat weer een mooi verslag en foto's. Ik heb nu het verlag van de laatste dagen bekeken. Het douchen in zo'n camper lijkt me heel bijzonder.
Die reusachtigebomen zijn ook prachtig en in het echt vast nog veel indrukwekkender. Goede reis verder.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!