Yellowstone NP

Door Manuela Steenberg - 29-07-2016 03:02

Woensdag 27 juli

Toen we gisteren gingen slapen, na een gezellig kampvuurtje, marshmallows, rummicub en veel teveel muggen, was het nog best warm. Toen we vanochtend op gingen staan was het echter vreselijk koud. Brrr... Eigenlijk had niemand zin om de slaapzak uit te komen. Gauw een joggingbroek en jas aan en lekker met elkaar ontbijten. 2 eekhoorntjes hadden naast onze tent zo hun eigen manier om warm te worden... Niet echt pedagogisch verantwoord, maar de kids vonden het natuurlijk wel amusant om te zien. 

De eerste miles gaan voorspoedig, geen file bij de west entrance. Even later zien we een witte pelikaan, gaaf! Een paar mile voor de afslag bij Madison naar de old faithful geyser begint er een file. Dit blijkt een file te zijn omdat er dichtbij de weg een grote bizon loopt. Ook zien we Canadese brandganzen en een visarend. Vlak na de afslag staan we weer in een file, dit keer voor een moeder Deer met haar jong, die in de rivier langs de weg lopen. 

We rijden vandaag alleen maar het stuk tussen Madison en Old Faithful geyser. Op dat stuk is al zoveel moois te zien, precies de pracht waarvoor we gekomen zijn. We zien prachtige fel gekleurde basins (felblauw water, randen in groen, geel, oranje, roodbruin, echt ongelooflijk mooi), fumarolen, borrelende modderprutjes, geisers, het is echt onbeschrijflijk mooi. Tenminste, dat vinden wij. Dit is precies de natuur die wij zo mooi vinden dus we genieten! Bij 1 van de basins kronkelt er een slang weg. Die hadden we hier niet verwacht, eerder in de drogere gebieden een paar dagen geleden. Yes, weer 3 bingo's! Ook zien we ergens een megagrote libelle met een dubbel setje vleugels. Het leek wel een vlinder of een kolibrie.

We eindigen de sightseeing bij de old faithful geyser. We hebben geluk, we hoeven maar een minuut of 20 te wachten (we ontmoeten mensen uit Almelo die 70 minuten hebben gewacht). Hij spuit prachtig, mooi hoog en lekker lang. Gaaf!
Als beloning voor de bingo trakteren we onszelf op een lekker flesje koud drinken.

Rond 15.00 uur verlaten we het park weer. Genoeg moois gezien vandaag. De kids zijn moe (Mika valt weer eens in slaap in de auto) en willen chillen. Even nog wat boodschapjes en dan gauw naar de camping.
Daar gaan we even zwemmen in het meer. De lol is er snel vanaf als er een bloedzuigertje op Kai zit... Op onze campingplek zijn de 2 eekhoorntjes alweer of nog steeds bezig.... 

Omdat we heerlijk de tijd hebben vanavond, maken we er een hapjes avond van. Naast ons bordje macaroni gooien we 's avonds 2 mini pizza's en voor ieder een klein burritootje op het kampvuur. Maar wij en barbecuen, dat is deze vakantie blijkbaar geen goede combi. Werden we de vorige keer gezandstraald, dit keer begint het te regenen. Gelukkig niet lang en ook niet al te hard: het kampvuur en de pizza's overleven het! De pizza's zijn echt heerlijk en de burrito's ook. De kids smikkelen en genieten, wij ook! Nog even voetballen en wat spelletjes en het is alweer bedtijd. Lekker warme kleren aan en hopen dat het vannacht niet al te koud wordt...

Reacties

oma vinke 29-07-2016 09:43 {{button-41022}}

Wat hebben jullie al veel dieren gezien. Er zullen al wel veel foto's gemaakt zijn die ik straks kan zien groetjes en knuffels van mij
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan