Banff, 23 juni 2017

Door Rob en Mar - 21-07-2017 10:22

Eerst wat boodschappen doen, voordat wij naar Sulphur Mountain gaan. Het idee is om naar boven met de gondel te gaan en daarna te wandelen naar beneden, maar er is beneden alleen een retour te koop. 

De berg is de plaats van twee onderzoeksfaciliteiten. In 1903 werd een meteorologisch observatoriumgebouw op de top gebouwd en je kunt nog steeds rond het gebouw lopen en door een raam kijken om het rustieke interieur te zien. In 1956 - 1957 werd het Cosmic Ray Station van de Sulphur Mountain gebouwd om kosmische stralen te bestuderen als onderdeel van het 'Internationaal Geofysisch Jaar'. Het is nu een nationale historische site van Canada.

Op de berg komen we 2 marmotten en enkele berggeiten tegen tijdens de wandeling naar het observatoriumgebouw. Met de gondel weer naar beneden om daarna de  Vermilion Lakes drive te doen. Er wordt gesuggereerd dat daar veel "wild life" te zien is, het enige wat wij tegenkomen is een hertje. Genoeg energie voor nog een wandeling, gaan wij naar Cave and Basin National Historic Site om daar de Sundance Canyon Hike te doen. Deze canyon is minder toeristisch dan de Johnston Canyon die wij gisteren hebben gedaan en veel inspannender. 

Daarna is het goed relaxen op de camping.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan