Lake Louise, 25 juni 2017

Door Rob en Mar - 21-07-2017 14:01

Bij het wakker worden richting Lake Louise om daar te ontbijten. Het is nog rustig als wij de wandeling tot aan het eind van het meer maken. Als wij terugkomen bij het Fairmont Chateau Lake Louise wordt het al aardig druk en is het parkeerterrein al behoorlijk gevuld. Wij gaan deze drukte verlaten voor de Icefields Parkway. 

Eerst bezoeken we daar Mistaya Canyon. Verder rijdend en genietend van het uitzicht ziet Marja opeens een zwarte beer de weg oplopen om daar een aangereden konijn op te pakken en aan de andere kant van de weg weer te verdwijnen.

Na Coleman Creek komen wij bij Parker Ridge. We parkeren onze RV tegenover de drukke parkeerplaats bij Parker Ridge.  Het pad is in het begin modderig en glibberig, maar hoe hoger we komen hoe beter het wandelpad wordt. Het wandelpad naar de Parker Ridge is goed aangelegd en fijn om op naar boven te wandelen. Na een uur bereiken we Parker Ridge en vangen we de eerste blikken op van de Saskatchewan Glacier. We wandelen over Parker Ridge een stukje naar links tot het wandelpad echt ophoudt. Hier hebben we een mooi uitzicht over de uitwasvelden van de gletsjer en de Saskatchewan Glacier. Ook hebben we hier een fantastisch uitzicht over Mount Saskatchewan en het Columbia Icefield. Tegen de steile bergwanden zien we meerdere berggeiten van de ene op de andere rots springen, alsof daar beneden geen afgrond is.

Verderop de Icefields Parkway gaan wij even de RV uit om bij de Columbia Icefield Trailhead te kijken, maar rijden daarna weer verder. Het ziet er zo massaal en toeristisch uit. Ook de Glacier Sky Walk laten wij links liggen, volgens nederlanders, die wij bij Sulphur Mountain hadden ontmoet, viel deze heel erg tegen.

Wij stappen wel weer uit bij Tangle Creek, Goats an Gletsjers en Athabasca Falls om dat op ons gemakje te bewonderen. 

Tegen etenstijd arriveren wij op Wapiti Campground, waar het ook behoorlijk warm is (29 graden).

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan